avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imprumut intre persoane fizice
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imprumut intre persoane fizice

Buna ziua , in urma cu aprox. 2 ani am imprumutat unei persoane 40000 lei Am facut un contract de imprumut la notar public . Mi-a returnat jumatate iar pentru 20000 lei am fost la executor judecatoresc unde am deschis un dosar . S-a constatat ca acea persoana nu detine bunuri si doar s-a pus o propire pe contul din Romania.
El lucreaza din 2016 in Olanda si salariul i-l incaseaza pe card din tara respectiva. Cunosc ibanul si datele despre contul lui din strainatate si ma intreb daca se poate face ceva , sau doar o asteptare fara sfarsit , cu o cauza pierduta.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:36, 17 Iunie 2019
Il puteti executa in srainatate, Va trebui sa contactati un avocat acolo sa se ocupe sau direct unui executor
De vreme ce nu aveți o hotărâre judecătorească, context în care ați fi putut obține un titlu executoriu european, poate fi luata in considerare obtinerea unei somatii de plata europeana, care ofera creditorilor posibilitatea sa recupereze o creanta necontestata printr-o procedura uniforma la nivelul statelor membre ale UE.
Dar acesta executare silita care este valabila pentru Romania nu se poate traduce si inainta catre o alta tara din UE?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

De vreme ce nu aveți o hotărâre judecătorească, context în care ați fi putut obține un titlu executoriu european, poate fi luata in considerare obtinerea unei somatii de plata europeana, care ofera creditorilor posibilitatea sa recupereze o creanta necontestata printr-o procedura uniforma la nivelul statelor membre ale UE.

Puteti apela la avocat roman ca sa se ocupe de cazul din străinătate sau la avocat din Olanda

Dacă aveți datele aveti sanse dar o sa va coste avansarea banilor pentru executare destul de mult.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
[ link extern ]

severin.dorin a scris:

Dar acesta executare silita care este valabila pentru Romania nu se poate traduce si inainta catre o alta tara din UE?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare debitor strainatate- somatie europeana de plata ODA1 ODA1 Buna ziua, Cui ne adresam pentru executarea unui client/debitor cu sediul in stat membru UE, in baza unei hotarari judecatoresti - soamtie europeana de plata ... (vezi toată discuția)
Obligatii contractuale micuta micuta Buna ziua! As avea o nelamurire legata de urmatoarea situatie: Un contract semnat intre o persoana fizica si o institutie publica romana prevede in ... (vezi toată discuția)
Poprire pe un cont bancar din strainatate tictac2 tictac2 Buna ziua, In acest moment am o poprire pe conturile mele din cauza neplatii unei datorii. Lucrez in Romania, contul este in Romania si primesc un salariu ... (vezi toată discuția)