avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare debitor strainatate- Somatie europeana de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare debitor strainatate- Somatie europeana de plata

Buna ziua,
Cui ne adresam pentru executarea unui client/debitor cu sediul in stat membru UE, in baza unei hotarari judecatoresti - soamtie europeana de plata emisa in Romania, comunicata de catre instanta debitorului si necontestata?
Exista executori in Romania cu competenta in strainatate sau executarea se face prin avocat din Romania in functie de legislatia din tara in care se doreste executarea?

In cazul in care aveti solutii, rog date de contact executor/avocat in vederea discutarii problemei in privat.

Va multumesc
Somația europeană se pune în executare ca orice alt titlu executoriu din statul membru unde debitorul își are domiciliul, trebuie doar s-o traduceți în limba oficială a acelui stat!
Probleme în practică se pun cu găsirea unui executor din acel stat!
Buna ziua,

Trebuie sa luati legatura cu un avocat din cadrul statului in care doriti sa incepeti procedura de executare. Daca va intereseaza un avocat din Austria/Italia/Spania va pot ajuta.
Alt aspect, desi eu am obtinut o somatie europeana si am introdus-o la un executor judecatoresc din Austria (in Austria executorii judecatoresti sunt arondati instantelor de judecata, se introduce cererea de executare silita si instanta numeste un executor), au trecut 5 luni de cand nu a inceput procedura. S-a blocat efectiv. Desi e titlu executoriu, fiecare stat membru are propriile modalitati de a cerceta veridicitatea titlului si pana nu se conving ca e in regula, raman blocati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul executoriu european ENGFULL ENGFULL ieri s-a judecat somatie de plata cu firma italia , cel mai probabil se va admite cererea as vrea cateva detalii despre titlul executoriu european ..... ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata europeana ENGFULL ENGFULL buna ziua sunt novice in legislatie dar mai ales in practica \"europeana \" in schimb ma confrunt cu diverse dosare cu \"straini \" in principal de ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters112624 ContSters112624 Asi vrea sa stiu ca atunci cand se face o exectare silita si cer o poprire trebuie sa cer si executarea silita imobiliara? Daca cer executarea silita ... (vezi toată discuția)