ieri s-a judecat somatie de plata cu firma italia , cel mai probabil se va admite cererea
as vrea cateva detalii despre titlul executoriu european .....
se cere emiterea acestuia de la prima instanta ( tribunalul roman ) , ce urmeaza , tribunalul il elibereaza creditorului . cine il trimite la instanta de executare din italia , creditorul sau tribunalul
instanta de executare din italia va lua toate masurile necesare pt executare sau e ca la noi , tr sa mearga creditorul la executor ......
ce taxe implica aceasta procedura ?
da , multumesc
ma interesa in mod special , modul de executare in italia , daca instanta de executare face ca executarea sa se realizeze sau trebuiesc facute demersuri de catre creditor
stiti cat costa eliberarea unui titlu executoriu european ?
ce taxe si in ce cuantum trebuiesc trimise in italia pentru executare ?
art 6 din regulamentul 805/2004 m-a derutat . acest art se refera la conditiile pentru eliberarea unui titlu executoriu european si zice la lit d) hotararea a fost pronuntata in statul membru unde debitorul isi are domiciliul in sensul art 59 din Reg 44/2001 , in cazul in care :
- este vorba despre o creanta necontestata...."
adica daca hotararea este pronuntata in statul mebru unde creditorul isi are sediul ( aceasta instanta este competenta dupa dispozitiil;e contractului ) si creanta este necontestata , nu se poate elibera titlul executoriu european ?!!!
sau aici este vorba doar de contractele de consum ?!!!
e clar ca nu am fost inteleasa
da , eu cer instantei din italia sa puna in executare titlul executoriu , dar intrebarea mea era( si este ) instranta trimite la executare unui executor , daca primeste o astfel de cerere sau tot creditorul dupa ce obtine "incuviintarea executarii " de la instanta trebuie sa se adreseze ulterior si unui executor
mai exact dupa ce trimit in italia titlul executoriu , cu traduceri cu copie dupa hotarare mai am de facut si alte demersuri , sau astept "bine merci " in romania sa primesc banii (:) )
credeti ca instanta de executare mi-ar putea trimite ,dupa ce va primi cerere de executare o eventuala solicitare de completare ( inclusiv cu taxe de timbru , cu indicarea modului de plata si a contului ) sau ma va decadea automat din dreptul de executare daca imi lipseste vreo "chichitza "
ma va informa instanta despre stadiul executarii
a folosit cineva o astfel de procedura care imi poate spune cum decurge ea in concret ?
Cu titlu executoriu european poate fi investit si un act care nu este hotarare judecatoreasca dar care potrivit legii statului respectiv, prin necontestare devine titlu executor ?
Speta: o factura trimisa debitorului si necontestata in 15 zile, reprezinta titlu executor si poate fi investit potrivit legii unui anumit Land din tarile germanice; acea factura va putea fi investita cu Titlu executoriu european pentru a putea fi pus in executare in alt stat comunitar ?