avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... somatia de plata si falimentul
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

somatia de plata si falimentul

am obtinut o somatie de plata pentru o firma din italia - sentinta din 07.09
tocmai ma pregateam sa solicit emiterea unui titlu executoriu european cand am primit de la debitor o adresa ( prin mail ) prin care am fost anuntat ca in 25.09 a fost declarat in faliment
ce urmeaza ?

mai solicit titlu executoriu european ?
ma insriu pe lista creditorilor cu suma din somatia de plata ?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 10:46, 15 Octombrie 2009
investiti hotarirea si va inscrieti la masa credala cu titlul executoriu.
deci sa o investesc "simplu " cu formula definitiva si irevocabila ?
nu sa solicit titlu executoriu european ?
puteti solicita si titlu executoriu european. cine poate sti unde-si are debitorul patrimoniul! este o masura de siguranta pt. dv. sa va recuperati creanta.
profit de disponibilitatea d-vstra :)
sa inteleg ca pot merge pe 2 cai
1) sentinta definitiva si irevocabila o trimit la tribunalul falimentului din italia
2) titlul executoriu european il trimit la instanta de la sediul societatii -pentru a fi pus in executare
nu am folosit pana acum aceasta metoda a titlului executoriu european ( acum era momentul ) - si as vrea daca aveti experienta in acest domeniu sa ma lamuriti - depun o cerere la instanta care mi-a dat sentinta , sa-mi elibereze un titlu executoriu european
dupa emitere il trimit la instanta competenta de la sediul debitorului cu solicitarea de a-l pune in executare ? si..... astept vesti?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
ENGFULL, utilizator
se poate cere tribunalului prin aceeasi cerere cu 2 capete 1 investirea cu formula definitiva si executoriesi 2 eliberarea unui titlu executoriu european ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul executoriu european ENGFULL ENGFULL ieri s-a judecat somatie de plata cu firma italia , cel mai probabil se va admite cererea as vrea cateva detalii despre titlul executoriu european ..... ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
Unde gasim model de cerere de incuviintare a executarii silite petrans petrans am nevoie de o astfel de cerere pentru un debitor ce nu a platit nici dupa dispunerea judecatoreasca definitiva (vezi toată discuția)