avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe un cont bancar din strainatate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe un cont bancar din strainatate

Buna ziua,

In acest moment am o poprire pe conturile mele din cauza neplatii unei datorii. Lucrez in Romania, contul este in Romania si primesc un salariu in acel cont dar ulterior ma voi muta in strainatate. Acolo voi lucra si voi primi salariul intr-un cont din acea tara.

Daca pe un cont din Romania exista o poprire, executorul judecatoresc poate folosi acest drept pentru a bloca conturile din strainatate?



Cel mai recent răspuns: puncuskaa , utilizator 17:42, 15 August 2014
nu
Pentru recuperarea unor creante cu caracter transfrontalier poate fi luata in considerare obtinerea unei somatii de plata europeana, care ofera creditorilor posibilitatea sa recupereze o creanta necontestata printr-o procedura uniforma la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene.

In orice situatie insa, recuperarea unor creante pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene se va efectua in conformitate cu dispozitiile imperative ale statului respectiv cu privire la titlurile executorii straine ce pot fi puse in executare, conditiile si modalitatile specifice de executare.
sa inteleg si eu....daca sa zic maine deschid un cont bancar in ungaria,dupa cat timp va fi blocat de catre finante? mentin ca un cont deschis in romania este blocat dupa 2-3 luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu dacă mă mut in altă țară. robert.brct robert.brct Buna ziua, in momentul de fata am poprire pe salariu in Romania și contul la Banca Transilvania(creditorul) este blocat. Urmează să părăsesc țara și să ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la persoana juridica cu sediul in ungaria Ioan V. Ioan V. Am de recuperat ca si persoana juridica cu sediul in Romania o suma importanta (factura neachitata) de la o persoana juridica cu sediul in Ungaria. Ce solutii ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar mosquito mosquito Salut. Am o poprire pe contul bancar de acum vreun an pentru un credit neachitat in valoare de ~5000 ron. Nu lucrez nicaieri, nu am salariu, am cateva ... (vezi toată discuția)