avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate Cor.vid

Activitate Cor.vid

La momentul cand am cumparat, nu stiam de existenta ei. Mi s-a spus doar ca exista o teava de apa pe strada si am înțeles ca prin demersurile normale si legale ma pot bransa. Din pacate acest aspect nu a fost adevarat. Am aflat, de la un vecin care e bransat, ca o "teava de apa" a fost trasa pe terenul pe care eu l-am cumparat si ca ma pot lega si eu la ea.
In momentul in care m-am apucat de constructie si am facut sapaturile pe teren, nu curgea apa prin curte, acum curge mereu.
Din pamant nu are cum sa vina, pinza freatica nu este nici la 5 m adanacime. Anul trecut, înainte sa ne fie montate apometrele, un alt domn pe al carui teren trece aceasta teava si nu are constructie, a facut un bransament provizoriu care curgea. Am oprit aceasta scurgere fiind la vedere iar apa care curgea s-a oprit. Dl de la firma de utilitati, inainte sa ne monteze aprometrele, a vazut apa care curgea pe la mine pe teren si ne-a spus ca teava este sparta undeva si sa o rezolvam ca sa nu ne debranseze pe toti. El nu putea sa intre pe proprietate privata ca sa rezolve aceasta problema.
Se pare ca de toamna trecuta si pina acum ceva s-a intamplat si apa a inceput din nou sa curga pe terenul meu.
Care ar fi demersurile pe care as putea sa le fac? As putea sa opresc alimentarea cu apa de pe terenul meu?
Salut.
Am o situatie mai complicata.
Am cumparat un teren pe care am construit o casa. Pe terenul respectiv, un vecin care locuieste mai sus de mine, a tras o conducta de apa cu bransament la o conducta de apa de pe strada principala/publica. Aceasta conducta a fost trasa pe terenul pe care eu l-am cumparat si la care acum sunt bransati mai multe persoane inclusiv eu. Din ce am inteles, bransamentul a fost facut ilegal si nu exista acte semnate pentru a da dreptul de trecere pe proprietatea aflata acum in posesia mea. Totusi, primaria stia de acest lucru dar a acceptat-o tacit.Timp de cativa ani, nimeni nu a platit aceasta apa iar anul trecut compania de apa ne-a pus la fiecare contor si facut contract in urma unei reclamatii facute de un vecin care nu e bransat si locuieste pe alta strada.
Problema e ca in amonte se pare ca teava a fost sparta cumva iar prin curtea mea trece acum aceasta apa continuu si imi e sa nu imi afecteze fundatia casei.
A cui este responsabilitatea sa rezolve problema conductei sparte? Se pare ca teava ar fi sparta pe un teren privat, detinut de altcineva. Pot opri apa de pe proprietatea mea si sa ii fortez cumva sa rezolve aceasta problema?
Cineva interesat sa ma lamureasca? Va mulțumesc anticipat.

Cornelvi a scris:

Salut.

Am nevoie de ajutor, pentru a solutiona o nelamurire legat de un drum privat la care avem drept de acces din partea proprietarului acestuia.

Cateva detalii:
- drumul apartine unui constuctor care a parcelat terenul;
- parcelele au fost vandute catre alti constructori cu specificatia ca drumul va fi pietruit, iluminare stradala si utilitati;
- primaria nu vrea sa ia drumul in administrare, decat daca acesta este pavat/asfaltat si are iluminat stradal;
- unii constructori au promis verbal, nu prin acte, celor catre care au vandut ca vor pava/asfalta in fata caselor lor pina la jumatatea strazi;
- multi dintre locuitorii acestei(or) strazi sunt de acord sa puna parte egala bani pentru pavare/asfaltarea strazi;

Acum, intrebarile mele sunt:

Cine are obligatia sa paveze/asfalteze acest drum privat?
Daca este obligatia celui care este proprietar, cum il putem forta sa faca acest lucru, din punct de vedere legal?

Va multumesc anticipat