avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul asupra unei conducte de apa ce trece pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul asupra unei conducte de apa ce trece pe terenul meu

Salut.
Am o situatie mai complicata.
Am cumparat un teren pe care am construit o casa. Pe terenul respectiv, un vecin care locuieste mai sus de mine, a tras o conducta de apa cu bransament la o conducta de apa de pe strada principala/publica. Aceasta conducta a fost trasa pe terenul pe care eu l-am cumparat si la care acum sunt bransati mai multe persoane inclusiv eu. Din ce am inteles, bransamentul a fost facut ilegal si nu exista acte semnate pentru a da dreptul de trecere pe proprietatea aflata acum in posesia mea. Totusi, primaria stia de acest lucru dar a acceptat-o tacit.Timp de cativa ani, nimeni nu a platit aceasta apa iar anul trecut compania de apa ne-a pus la fiecare contor si facut contract in urma unei reclamatii facute de un vecin care nu e bransat si locuieste pe alta strada.
Problema e ca in amonte se pare ca teava a fost sparta cumva iar prin curtea mea trece acum aceasta apa continuu si imi e sa nu imi afecteze fundatia casei.
A cui este responsabilitatea sa rezolve problema conductei sparte? Se pare ca teava ar fi sparta pe un teren privat, detinut de altcineva. Pot opri apa de pe proprietatea mea si sa ii fortez cumva sa rezolve aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Cor.vid , utilizator 23:59, 24 Aprilie 2022
In expunerea dv aveti multe presupuneri fara a cunoaste concret situatia
Daca aveti suspiciunea ca teava de apa este afectata si exista pierderi ,aveti dreptul sa desfasurati demersuri pentru a va convinge de situatia reala,eventual sa solicitati daune vinovatului
Din expunerea dv rezulta ca ati avut cunostiinta de situatia exostentei conductiei la momentul acghizitiei bunului imobil si ati acceptat
La momentul cand am cumparat, nu stiam de existenta ei. Mi s-a spus doar ca exista o teava de apa pe strada si am înțeles ca prin demersurile normale si legale ma pot bransa. Din pacate acest aspect nu a fost adevarat. Am aflat, de la un vecin care e bransat, ca o "teava de apa" a fost trasa pe terenul pe care eu l-am cumparat si ca ma pot lega si eu la ea.
In momentul in care m-am apucat de constructie si am facut sapaturile pe teren, nu curgea apa prin curte, acum curge mereu.
Din pamant nu are cum sa vina, pinza freatica nu este nici la 5 m adanacime. Anul trecut, înainte sa ne fie montate apometrele, un alt domn pe al carui teren trece aceasta teava si nu are constructie, a facut un bransament provizoriu care curgea. Am oprit aceasta scurgere fiind la vedere iar apa care curgea s-a oprit. Dl de la firma de utilitati, inainte sa ne monteze aprometrele, a vazut apa care curgea pe la mine pe teren si ne-a spus ca teava este sparta undeva si sa o rezolvam ca sa nu ne debranseze pe toti. El nu putea sa intre pe proprietate privata ca sa rezolve aceasta problema.
Se pare ca de toamna trecuta si pina acum ceva s-a intamplat si apa a inceput din nou sa curga pe terenul meu.
Care ar fi demersurile pe care as putea sa le fac? As putea sa opresc alimentarea cu apa de pe terenul meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor la asociația de proprietari: cum se plătesc pierderile de apă și reparațiile de la subsol dacă sunt proprietari cu coloană de alimentare individuală? CAlexandraRaluca CAlexandraRaluca Buna seara! Problemele noastre , ale locatarilor, au început în luna iulie când o țeavă de la subsolul blocului s a spart. Că prin minune după părerea ... (vezi toată discuția)
Teava de apa trece prin curtea vecinului robertrobert00000 robertrobert00000 buna ziua acum 4 ani am construit o casa pe un teren atribuit de primarie cu drept de folosinta gratuita am tras racordul de apa si lumina pe o ulita aflata ... (vezi toată discuția)
Bransament canalizare StillS StillS Sunt intr-o situatie care imi da mari batai de cap, incerc sa inteleg cum functioneaza logica unor oameni. Sunt in faza de constructie casa in care urmeaza sa ... (vezi toată discuția)