Nu se mai poate reveni asupra renunțării, atât codul civil vechi, cât și codul civil nou stabilește un termen pentru revenirea asupra renunțării, însă acest termen în cazul Dumneavoastră s-a împlinit de mult, deoarece acest termen este de 1 an.
Analizând situația Dumeavoastră, așa am înțeles că în aerul respirat ați avut alcolemie de 1,05. De obicei în sânge apare dublul acestei valori. Oricum, chiar și în sânge valoarea de 1,05 atrage răspunderea penală. Conform practicii constante ale instanțelor judecătorești riscați să fiți condamnaț la pedeapsa închisorii între 1 și 2 ani, dar tot conform practicii constante se dispune suspendarea sub supraveghere acestei pedepse pentru o peioadă de încercare de 2-3 ani. Deci, dacă sunteți la prima abatere „nu veți face pușcărie” așa cum vă exprimați Dumneavoastră. În ceea ce privește infracțiunea de vătămare corporală din culpă, această faptă se pedepsește numai dacă îngrijirile medicale necesare depășesc 90 de zile. S-ar putea ca aceea fractură de claviculă să necesite mai puține zile de îngrijiri medicale, caz în care nu veți răspunde penal ci doar civil pentru această faptă.
Întrebarea Dumneavoastră nu este completă, poate că acțiunea civilă a fost greșit introdusă. Există mai multe modalități de a acționa împotriva Primăriei, care din câte am înțele este posesorul terenului, iar prin contractul de arendare se comportă ca un proprietar. În primul rând această Primărie trebuie dată în judecată, fie prin acțiune posesorie, fie prin acțiune în revendicare, în funcție de starea de fapt. Deasemenea arenda se poate solicita retroactiv pe 3 ani, tot de la Primărie dar și de la arendaș dacă se dovedește că acesta din urmă nu a fost de bună credință. Nu știm din ce motive instanța v-a respins cererea de chemare în judecată, însă în principiu hotărârea primei instanțe se poate ataca prin cerere de apel, de obicei în 30 de zile de la comunicarea sentinței primei instanțe. Vă recomandăm consultarea unui avocat.