Numarul de puncte anuale realizate utilizat la calcului punctajului total ramane asa cum a fost stabiliit la data pensionarii cu punctaje procentuale pentru facultate si grupe de munca, sau se recalculeaza punctajele cu valorile fixe din legea 360/2023 ?
Nu am inteles alin . 3 art 112 cu notiunile de „stabilire”,” recalculare”, „ evaluare” a pensiei din HG cu normele de aplicare a legii 360/2023 si trimiterea la art 157 alin 2 din legea 127/2019.
Va prezint urmatoarea situatie:
O pesoana cu tuburari psihice loveste cu un cutit pe strada o persoana necunoscuta si fuge. Victima anunta politia si persoana care l- lovit este arestata dupa cateva zile sub acuzatia de tentativa de omor. Acuzatul a fost supus expertizei psihiatrice diagnosticul fiind discenamant faptic abolit si a fost scos de sub urmarirea penala. S-a aprobat de catre instanta internarea intr-un spital de psihiatrie pentru masuri de siguranta.
Sub tratament evoluita a fost favorabila, dupa un timp considerandu-se de catre medicul curant ca se poate face trecerea de la internare la tratament sub supravgere la domiciliu. S-a facut cerere in acest sens la judecatorie, s-a dispus efectuarea expertizei psihiatrice
Rezultatul expertizei a fost metinerea internarii.
Din ce am inteles de la cei implicati, medicii psihiatri din comisia de expertiza ar fi fost de acord cu inlocuirea internarii, dar ar fi fost opunerea presedintelui comisiei, medicul legist. Motivul ar fi acuzatia sub care a fost internat.
Am urmatoarele intrebari:
-in evaluarea starii de sanatate comisia ia in considerare incadrarea faptei ?
-ar fi posibil sa se faca cerere de schimbarea de catre instanta a incadrarii faptei la alta acuzare avand in vedere starea acuzatului in in momentul savarsirii faptei ? ar ajuta aceasta la obtinerea unui aviz favorabil din partea comisiei de expertiza ?
-dupa cat timp se mai poate cere o noua expertiza psihiatrica ?
-ce se mai poate face in aceasta situatie ?
Va rog, daca ma puteti ajuta.
Cu respect
C A
Am o decizie de pensionare pentru limita de varsta , cu reducereea varstei de pensionare in plata cu incepere din data de 09.01.19.
Mentionez ca 09.07.18 am depus cerere de pensionare pentru limita de varsta dar a fost respinsa de casa judeteana de pensii Salaj, ca urmare a nevalorificatii in gr 2 de munca a unei perioade. Am contestat decizia de respingere si am depus actiune in instanta.
La data de 09.01.19 am indeplinit conditiile pentru pensia pentru limita si am depus din din nou dosar pentru pensie pentru limita de varsta, pentru care s-a emis decizia de pensionare care este in plata din data de 09.01.19.
In 10.04.19 prin decizia xxx/A/2019 a curtii de apel cluj s-a anulat decizia de respindere a cerereii pentru pensie pentru limita de varsta a cjp salaj. ca urmare cjp salaj a emis o decisie de pensionare pentru limita de varsta cu incepere din 09.07.18, decizia 155xxx din 13.06.19.
cu aceeasi data a emis si o decizie de incetare a platii pensiei conform deciziei aflata in data din 09.01.19,decizia 154xxx din 17.01.19
Pensia pentru limita de varsta calculata prin decizia 155xxx din 13.06.19 emisa ca urmare a Curtii De Apel Cluj este mai mica decat pensia pentru limita de varsta calculata prin decizia nr 154xxx din 17.01.19 emisa de CJP Salaj la cererea din 09.01.19 datorita coeficientului de corectie
intrebare :
Pot sa cer ca plata pensiei pentru limita de varsta sa se faca conform deciziei 155xxx din 13.06.19 pina la data de 09.01.19 , de la aceasta data incetand plata pensiei pentu limita de varsta conform acestei decizii, plata dupa data de 09.01.19 se se faca conform deciziei 154279 din 17.01.19 modificata cu valorificarea grupei de munca si a sporului de vechime conform deciziei civile nr xxx/A/2019 a Curtii de Apel Cluj ?