avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... 2 decizii de pensionare pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

2 decizii de pensionare pentru limita de varsta

Am o decizie de pensionare pentru limita de varsta , cu reducereea varstei de pensionare in plata cu incepere din data de 09.01.19.
Mentionez ca 09.07.18 am depus cerere de pensionare pentru limita de varsta dar a fost respinsa de casa judeteana de pensii Salaj, ca urmare a nevalorificatii in gr 2 de munca a unei perioade. Am contestat decizia de respingere si am depus actiune in instanta.
La data de 09.01.19 am indeplinit conditiile pentru pensia pentru limita si am depus din din nou dosar pentru pensie pentru limita de varsta, pentru care s-a emis decizia de pensionare care este in plata din data de 09.01.19.

In 10.04.19 prin decizia xxx/A/2019 a curtii de apel cluj s-a anulat decizia de respindere a cerereii pentru pensie pentru limita de varsta a cjp salaj. ca urmare cjp salaj a emis o decisie de pensionare pentru limita de varsta cu incepere din 09.07.18, decizia 155xxx din 13.06.19.
cu aceeasi data a emis si o decizie de incetare a platii pensiei conform deciziei aflata in data din 09.01.19,decizia 154xxx din 17.01.19

Pensia pentru limita de varsta calculata prin decizia 155xxx din 13.06.19 emisa ca urmare a Curtii De Apel Cluj este mai mica decat pensia pentru limita de varsta calculata prin decizia nr 154xxx din 17.01.19 emisa de CJP Salaj la cererea din 09.01.19 datorita coeficientului de corectie

intrebare :

Pot sa cer ca plata pensiei pentru limita de varsta sa se faca conform deciziei 155xxx din 13.06.19 pina la data de 09.01.19 , de la aceasta data incetand plata pensiei pentu limita de varsta conform acestei decizii, plata dupa data de 09.01.19 se se faca conform deciziei 154279 din 17.01.19 modificata cu valorificarea grupei de munca si a sporului de vechime conform deciziei civile nr xxx/A/2019 a Curtii de Apel Cluj ?

Va multumesc

Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2019
c a, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:17, 2 Iulie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate.
Prin hotarare judecatoreasca s-au schibat datele problemei.
Hotararea judecatoreasca a fost si trebuia sa fie pusa in aplicare.
Veti ramane cu punctajul mediu anual rezultat in urma hotararii judectoresti si cu influienta adusa de indicele de corectie aferent anului 2018.
Postati din cele doua decizii:
-Total stagiu de cotizare
Din ce se compune acesta
-Stagiul complet de cotizare
-Toate datele de la punctul "G"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate recupera pensia din urma daca judecatorul ... Fiestaf Fiestaf Se poate recupera pensia din urma daca judecatorul a dat verdict favorabil pensionarului? Tatal meu, la 60 ani a facut cerere de pensionare anticipata; a ... (vezi toată discuția)
Recurs in anulare respins printr-o `gafa` majora in motivare emilia-elena emilia-elena . Am avut un process - contestatie decizie de pensionare - pentru neacordarea drepturilor ce decurg din grupa a II-a de munca . ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor gr.i si gr.ii art.169 legea 263/2017 PMitica PMitica 1) Sunt pensionat la limita de varsta in 1995 in baza legii 3/1977 cu 28 ani in gr.I si 6 ani gr.II. Drepturile au fost recalculate ulterior in baza OUG ... (vezi toată discuția)