avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Activitate adinutzageo

Activitate adinutzageo

Răspuns la discuția schimbare sediul social
Este vorba de schimbarea sediului social dintr-un sector in alt sector. Obiectul de activitate este legat alte servicii de creditare.
Buna dimineata

Am cateva intrebari legate de schimbarea sediului social al companiei.

1. Catre ce institutii trebuie raportata aceasta modificare a sediului social al companiei si ce acte sunt necesare?
2. Pentru modificarea sediului social in carnetele de munca ale angajatilor - care este modalitatea de inscriere, daca se face la fiecare angajat in parte informare si act aditional de modificare sediu social?
3. Ce documente sunt necesare pentru notificarea ITM_ului de modificare a sediului social al companiei?
4. In cazul expatilor care lucreaza cu contract individual de munca, se face vreo modificare, act aditional la contract?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ok, multumesc - a citit discutia care a avut loc si mi-a fost de un real folos
Răspuns la discuția Concediere sau demisie ?!
Buna dimineata

Situatia completa este urmatoarea:
- angajatul lucreaza de 9 luni in cadrul companiei. Nu a semnat fisa de post, nimic altcea in afra de CIM
- i s-a adus la cunostiinta verbal de rezultatele muncii sale sunt departe de asteptari, in conditiile in care a muncit extrem de mult (inclusiv sambete si duminici) pentru a rezolva situatii. In mos normal a solicitat angajarea de oameni intrucat sarcinile nu erau pentru o singura persoana.
- s-a incercat comunicarea unui preaviz pentru restructurare de post dar angajatorul nu are nimic semnat intrucat angajatul a solicitat ca orice comunicare sa fie fcuta in scris la adresa de domiciliu.
- in aceeasi zi angajatului i s-au luat prin fortare instrumentele de lucru .
- de ziua urmatoare, ngajatul a intrat in concediu medical si a instiintat angajatorul pe e-mail despre acest lucru.
- de atunci s-au scurs mai mult de 5 zile - termenul in care in mod normal se facea comunicarea catre angajator a deciziei de restructuraree post, chiar daca aceasta inntra in vigoare in momentul in care inceta suspendarea CIM, urmare a concediului medical.

Cum poate reactiona angajatul in aceasta situatie, dupa finalizarea concediului medical, in conditiile in care nu mai are instrumente de lucu si are hartie cu numar de inregistrare prin care dovedeste ca aceste instrumente au fost ridicate fara a fi inlocuite cu altele?

Mltumesc,
Răspuns la discuția Concediere sau demisie ?!
Buna seara

Am o completare de facut si intrebare in acelasi timp: daca s-a incercat comunicarea pe motiv de restructurare a postului dar nu a fost efectiv facuta intrucat angajatul a refuzat vreo comunicare - alta decat prin posta iar ulterior si-a luat concediu medical, ce poate face in acest caz angajatorul?

mentionez ca angajatul in cauza nu are fisa de post semnata, nu i s-a facut nici o semnalare in scris sub semantura (din cate stiu eu, e-mailul nu are valoarea juridica) referitor la neindelinirea atributiilor postului (de fapt, in afara de contractul de munca nu are nimic semnat). De asemenea, angajatului i s-au luat instrumentele de lucru , deci nu isi mai poate indeplini atributiile de serviciu.

Ce se intampla cu angajatul dupa perioada de concediu medical?

Multumesc,
Buna tuturor

O inntrebare referitoare la demisia fara respectarea preavizului: in cazul in care un angajat depune o astfel de notificare de incetare deoarece considera ca angajatorul nu si-a respectat obligatiile, cum pooate reactiona angajatorul?

Din punct e vedere al angajatului, care sunt riscurile la care se supune in cazul in care dovedeste ca firma nu i-a pus la dispozitie instrumentele necesare indeplinirii obligatiilor contractuale?

Multumesc si astept raspuns cat de curand posibil :">
Buna ziua

Am cateva nelamuriri la care nu sunt absolut convinsa cum ar trebui sa raspund:
1. Care CCMUN se ia in considerare - 2007 - 2008 sau 2007 - 2010?
2. In CCMUN scrie astfel:

ART.66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

Cand vorbim espre salariul de baza, facem referire la salariul net sau la salariul brut inscris in CIM /carnet de munca?

In cazul in care angajata are un salariu net de 1700 lei, iar indemnizatia de maternitate pe care a luat-o este de 2100 (estimativ) iar solicitarea ei face referire la diferenta de salariu care i s-ar cuveni in suma bruta este corect?

Multumesc,