avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere sau demisie ?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere sau demisie ?!

De aproape 6 luni lucrez la o firma privata cu 5 angajati .
De 2 saptamani ma streseaza patronul spunandu-mi zilnic ca nu fac lucrul de calitate , ceea ce nu este adevarat !
Cred ca este alt motiv pe care nu il stiu exact ( nu au vanzari la produse , au stoc in magazin , etc )
De curand a angajat un nou coleg caruia nu i-a facut inca nici un act de munca .
Nu imi pot permite sa-mi schimb locul de munca ca vreau sa beneficiez si eu de concediu de paste si cel anual care se apropie .
Sfatuiti-ma ce pot sa fac ? Sa astept sa ma concedieze ? Sau sa demisionez ?
Ma ajuta legea intr-un fel ?
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2008
mariaf, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:32, 16 Mai 2009
Daca astepti sa te concedieze, vei beneficia de preavizul de 20 zile lucratoare si probabil de somaj (in functie de perioada lucrata anterior) si de compensatia prevazuta de contractul colectiv. In cazul in care iti vei da demisia, nu vei beneficia de nici un fel de masuri de protectie; mai mult, prin demisie s-ar putea sa-i faci jocul angajatorului care vrea sa scape de tine. Demisia ar fi indicata doar in cazul in care angajatorul incearca sa se prevaleze de necorespunderea din punct de vedere profesional.
Deci ma poate concedia pe motiv de necorespunzator profesional ?
Dupa 6 luni de activitate ?
Acelasi lucru il fac de la inceputul angajarii plus o luna de proba . Ma poate concedia ca nu corespund profesional ?
Nu stiu cat mai rezist presiunilor
Nu este nici o lege in apararea mea ?
Am lucrat 7 ani la alta firma in domeniu fara nici o intrerupere de activitate
Va Rog Sa Ma Ajutati !
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2008
mariaf, utilizator
Da, te poate concedia pentru necorespundere profesionala insa o va putea face dupa efectuarea unei evaluari prealabile (conform CCM si ROI); de asemenea, are obligatia de a-ti propune alte locuri de munca disponibile in unitate (corespunzatoare pregatirii tale profesionale) iar in cazul in care nu exista astfel de locuri de munca, va trebui sa solicite sprijinul AOFM in vederea redistribuirii tale. Este putin probabil ca angajatorul sa se complice cu concedierea pentru necorespundere profesionala, mai degraba cred ca va apela la concedierea pentru motive ce nu tin de persoana ta (restructurare, reorganizare economica, etc.) si te va trimite la somaj.
deci daca angajatorul nu vrea sa se complice cu concedierea, nici eu nu vreau sa-mi dau demisia,cum pot scapa din situatia asta ca am scazut cu salarul si mai rau cred ca o sa innebunesc.Daca nu renunta el ,sa faca presiuni asupra mea cred ca am sa renunt eu ca sa nu cedez nervos si sa regret mai tirziu dar nu fara sa ii fac o reclamatie ,o plangere ceva la tribunalul muncii sau itm ex;nu semnam state de plata nu a marit salarul deloc anul asta am 528 se lucreaza fara contract ,contractul meu este semnat de altcineva nu de mine,productia e mare iar salariile mici,nu cred ca are voie sa terorizeze pe unu sa plece si pe altul sa-l angajeze,cum a facut si acum 5 luni cind m-am angajat eu si are anunt ca angajeaza,permanent,Am cautat sa ma duc in alta parte dar salar iau dupa pasti si nu mai primeste nimeni acum Va rog sa ma ajutati
Poate ar fi momentul "sa te imbolnavesti" nitel.... mai lungeste-o cu un medical.

Alte discuții în legătură

Demisie fortata lungu_iulia lungu_iulia Buna seara Lucrez intr-o mare institutie bancara si astazi am fost chemata de catre sefi si m-au rugat sa imi dau demisia pe motivul crizei. In plus au spus ... (vezi toată discuția)
Desfaceare contractului cu necorespundere profesionala Pacuraru Claudia Pacuraru Claudia Buna ziua! Sotul meu a fost angajat acum 4 luni la o firma cu capital strain pt un proiect, dar pe perioada nedeterminata. Din pacate, proiectul nu se mai ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor-urgent eujad eujad o salariata care nua vrut sa plece din societate tb data afara pe necorespundere.S-a facut decizie de testare ( 15 zile ), ieri a dat testul, nu a trecut , ... (vezi toată discuția)