avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate magdatudor

Activitate magdatudor

Mi s-a spus ca dupa ce hotararea judecatoreasca devine definitiva trebuie sa o investesc cu titlu executoriu. La ce ajuta asta si ce trebuie sa fac in acest sens?
Răspuns la discuția recuperare pensie de intretinere
Multumesc pentru raspuns, AVLIL. Dar cum sa interpretez respectivul punct din articol?
Răspuns la discuția recuperare pensie de intretinere
Daca in hotarare se invoca art.452 care spune:

Art. 452. - (1) Sunt supuse executarii silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmaribile datorate debitorului de o a treia persoana sau pe care aceasta i le va datora în viitor în temeiul unor raporturi juridice existente.
(2) Nu sunt supuse executarii silite prin poprire:
a) sumele care sunt destinate unei afectatiuni speciale prevazute de lege si asupra carora debitorul este lipsit de dreptul de dispozitie;
b) sumele reprezentând credite nerambursabile sau finantari primite de la institutii sau organizatii internationale pentru derularea unor programe ori proiecte;
c) sumele necesare platii drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data înfiintarii popririi

inseamna ca dupa 6 luni de la data infiintarii popririi se poate face executarea silita?
Răspuns la discuția recuperare pensie de intretinere
Intradevar, adresa a ajuns la serviciul "Salarii" , dar hotararea de a nu i se retine banii tatalui a luat-o jurista. Multumesc pentru raspuns, Avlil.
Răspuns la discuția recuperare pensie de intretinere
Adresa a fost trimisa de la Judecatorie la unitatea la care lucreaza tatal, dar jurista intreprinderii, cu care am luat legatura telefonic, nu vrea sa indeplineasca dispozitia instantei, lasind la latitudinea tatalui plata pensiei, iar tatal refuza sa plateasca.
Multumesc mult pentru raspuns.
Jurista intreprinderii la care lucreaza tatal copilului refuza sa-i retina acestuia sumele datorate cu titlu de pensie de intretinere. Ce se poate face in acest caz ?