avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate ice-t

Activitate ice-t

Bună ziua ! Soția mea a plecat din Germania cu copilul acum 4 luni. A ajuns în România unde a înaintat cerere de divorț .
Am înțeles ideea nu mai vrea să mai fim împreună dar de patru luni de zile eu nu știu nimic de copil și aș vrea să iau legătura cu el. Bine știu că este la soacră mea acasă Am și trimis pachet de ziua lui a fost în octombrie am trimis pe adresa soacrei mele dar în continuare nu am vorbit deloc cu copilul meu. El are trei ani și chiar așa să mă văd să vorbesc cu el prin web dar chestiile astea nu mi se permit. ce aș putea face pentru că procesul de divorț în că durează următorul termen îl avem pe 13 noiembrie. Adică nu mi se pare normal să nu pot să vorbesc cu copilul meu din cauza unui divorț nu ? Totuși sunt tatăl.
Am mai auzi faptul ca de Luni , saptamana asta , sotia mea s-a angajat la o patiserie iar copilul sta acum cu soacra mea acasa.
Am inteles ca asa ar fi invatat-o avocatul ei , pentru ca ea si mama ei , nu au nici un venit !
Asta este un plus pentru ea in fata instantei ? Daca ea e angajata sau nu ?
Buna seara ! am aflat azi numarul dosarului si obiectul.
A depus cerere de divort in Romania .
Data ultimei modificari: 19.07.2019
Sectie: JUDVS
Materie: Minori şi familie
Obiect: divorţ cu copii + stabilire domiciliu minor+ exercitarea autorităţii părinteşti + pensie de întreţinere
Stadiu procesual: Fond
Am vorbit cu tatal meu si i-am spus ca maine sa se duca la un avocat din Focsani .
Nu pot citi detaliile dosarului ...
Dar oricum , Ea nu are casa acolo , soacra-mea sta la mama ei , dar nu e proprietara .
Soacra-mea are o camera de dormit de 4x4 metri si o bucatarie de 2x2 . Baie ...la lighean si wc in curte .
Eu nu am nimic in Romania pe numele meu , dar parintii au doua proprietati imobiliare plus terenuri (e clar ca stau mult mai bine decat soacra mea care este singura) .
In Germania am casa cu 6 camere , doua garaje , o hala , un atelier si mult teren (asta e fosta casa a sefului meu) . Copilului i s-au facut aici toate controalele , vaccinurile etc ...nascut aici , Inscris la gradinita aici , Alocatie aici ...tot aici .
Nu stiu cum v-a inclina balanta , Bani de avocat am , nu se pune problema de cateva mii de euro.
Stie cineva cum as putea citi detalii din dosar ?
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri !
momentan sunt ca si persoane disparute , azi la 12:40 am fost din nou la politie si mi s-a spus ca cererea e inregistrata si momentan nu i-au gasit
ok , eu in Romania nu pot ajunge , chiar daca a bagat ea cerere de divort.
eu i-am declarat ieri la politie , i-am inregistrat ca persoane disparute (poze , etc) .
Cand va fi gasita , va trebui sa explice cum a trecut vama.
astazi avocatul meu de aici , nu a raspuns la telefon , o sa incerc maine.
multumesc pentru raspunsuri ! o seara buna !
Buna seara ! Am aflat astazi de la Jungamt(protectia copilului) cum ca sotia mea si copilul nu au fost inregistrati in nici o casa de mame sau de ajutor social .
Am mai aflat faptul ca sotia mea se afla in Romania si cum ca ar fi depus cerere de divort in Romania.
Avocatul de aici mi-a spus sa ma duc maine la politie sa ii inregistrez la persoane disparute , deodata ce nu stiu nimic de ei de aproape de o luna.
E clar ca sotia a trecut vama ilegal .
Acum vine intrebarea ... printre multe altele :
-Primesc plic aici in Germania in vederea divortului ?
- Divortul se poate pronunta in lipsa mea in Romania , avand in vedere ca eu muncesc in perioada asta ?
-Cei de la Jungamt nu pot gasi copilul , iar eu le-am spus pana astazi dimineata ca sunt intr-o casa de tip Frauenhaus .... dar ei nu au gasit nimic inregistrat , si nu au cu cine sa ia legatura , cine cade vinovat acum ?
- Copilul trebuie sa fie prezentat in germania pentru Untersuchung 7A ... iar sotia nu il poate prezenta pentru ca e in Romania . Cine este responsabil acum ?


Va multumesc pentru raspunsuri anticipat !
O seara buna !
cererea de divort o pot depune aici daca suntem casatoriti in Romania iar copilul e nascut aici ?
Inca ceva ... eu nu am nici un act sa pot depune cerere de divort . eu am doar certificatul meu de nastere , buletin , carduri , permis .
Eu trebuie sa astept plic in posta acasa .
Intrebarea este ... cat timp trebuie sa astept ? Ca nu pot sa stau sa astept ani de zile un plic de la vre-o judecatorie sau ce stiu eu de unde.
Ea cred ca asta cauta (repet cred) , sa tina copilul cat mai ascuns .
Soacra-mea mi-a repetat sa o las in pace pe ea si pe copil si sa nu ii caut . Fapt ce e imposibil deodata ce eu sunt tatal copilului.
Am auzit ca in Germania , de obicei copilul sta la mama dupa divort (nu as fi nici impotriva daca as avea program de vizite si sa-l mai iau si eu acasa din cand in cand conform programului stabilit de o instanta) ..
Insa , Daca mama sta acum intr-o casa de femei abuzate (practic asta e Frauenhaus) , ea nu are servici , nu vorbeste decat romana .... ce sanse are ea sa tina copilul dupa divort ? (avand in vedere ca cei de la Frauenhaus nu te tin o vesnicie , te tin doar pana cand te pui pe picioare dar asta nu se intinde pe ani de zile)
ok , toata treaba asta dureaza si dureaza si dureaza . Eu acum va intreb , legal vorbind , Daca eu spre exemplu ma urc in masina , o caut , o gasesc , ii iau copilul si il aduc acasa , aici unde este cu domiciliul , pot avea probleme cu legea ?
Va raspund pas cu pas :
- Nu stiu unde o pot gasi ! Casele astea pentru feimei sunt bine protejate (nu ma refer la firme de paza) , nu poti gasi nici o informatie , totul e in secret , date cu caracter personal etc. ... exclus sa ma duc sa o caut , cu toate ca nu imi e imposibil .
- Luni merg la Jungenamt si mai fac o cerere .
- In Romania nu am cum sa mearga fara acordul meu in scris sau , fara prezenta mea . Suntem momentan casatoriti . Nu s-a pronuntat inca nimic.