avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția a plecat de la domiciliul nostru din Germania ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția a plecat de la domiciliul nostru din Germania împreună cu copilul într-un loc necunoscut de mine. Ce pot face să îmi văd copilul? Poliția nu mă ajută, mi s-a spus că oricine e liber să facă ce vrea

Buna seara !
Cer cateva sfaturi ...
Sotia mea a plecat de acasa acum doua saptamini si 3 zile.
Noi locuim sau locuiam in Germania din 2015 (casatoriti).
Copilul este nascut in Germania.
Ea a plecat de acasa pe motiv ca eu ii tin fara mancare in casa si ca joc la casinouri .
Acum din cate am inteles este intr-o casa de femei (frauenhaus) .
Problema e ca eu nu stiu nimic de copil . Am fost la politie din a 3-a zi iar cei de la politie mi-au spus ca oricine e liber sa faca ceea ce vrea , insa eu vreau sa stiu de copil , pana la urma sunt tatal .
Ea , din ceea ce am apucat sa vorbesc cu soacra-mea , a spus ca nu mai vrea sa fim impreuna , a luat si toate actele cu ea , eu am mai ramas doar cu buletinul si cu certificatul meu de nastere .
Ce pot face sa imi vad copilul , ca am sunat peste tot si la Jungenamt si la Crucea Rosie .... ce pot face sa imi vad copilul ?
Mentionez ca ea nu a lucrat in Germania si nici in Romania , iar eu sunt in Germania din 2012 si am contract pe perioada nedeterminata la aceeasi firma Germana .
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 10:12, 8 Septembrie 2019
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți unde știți ca o gasiti și solicitati sa vedeți copilul. Legal trebuie sa depuneți o sesizare la Protecția copilului și sa solicitati ajutor in sensul vizitării minorului și de asemenea divort și stabilire program de vizita minor
Sau poate s a întors in România și va introduce ea divorțul . Dvs aveți acțiune reconvențională pentru stabilire program de vizita minor
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
Va raspund pas cu pas :
- Nu stiu unde o pot gasi ! Casele astea pentru feimei sunt bine protejate (nu ma refer la firme de paza) , nu poti gasi nici o informatie , totul e in secret , date cu caracter personal etc. ... exclus sa ma duc sa o caut , cu toate ca nu imi e imposibil .
- Luni merg la Jungenamt si mai fac o cerere .
- In Romania nu am cum sa mearga fara acordul meu in scris sau , fara prezenta mea . Suntem momentan casatoriti . Nu s-a pronuntat inca nimic.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rând, "ajutor în sensul vizitării minorului" nu vă poate da decât instanța, printr-o hotărâre judecătorească.
În al doilea rând, instanța compententă este, cf art 8 al Regulamentului 2201/2003, cea din Germania.
În al doilea rând, dacă reușește să plece din Germania, veți formula o cerere de înapoiere fondată pe aspectele civile ale răpirii internaționale cf Convenției de la Haga!
Contractați serviciile unui avocat de acolo și el va ști ce este de făcut, in România de pildă ați fi putut obține stabilirea unui program provizoriu de vizită pe calea de ordonanță președințială!
ok , toata treaba asta dureaza si dureaza si dureaza . Eu acum va intreb , legal vorbind , Daca eu spre exemplu ma urc in masina , o caut , o gasesc , ii iau copilul si il aduc acasa , aici unde este cu domiciliul , pot avea probleme cu legea ?
Inca ceva ... eu nu am nici un act sa pot depune cerere de divort . eu am doar certificatul meu de nastere , buletin , carduri , permis .
Eu trebuie sa astept plic in posta acasa .
Intrebarea este ... cat timp trebuie sa astept ? Ca nu pot sa stau sa astept ani de zile un plic de la vre-o judecatorie sau ce stiu eu de unde.
Ea cred ca asta cauta (repet cred) , sa tina copilul cat mai ascuns .
Soacra-mea mi-a repetat sa o las in pace pe ea si pe copil si sa nu ii caut . Fapt ce e imposibil deodata ce eu sunt tatal copilului.
Am auzit ca in Germania , de obicei copilul sta la mama dupa divort (nu as fi nici impotriva daca as avea program de vizite si sa-l mai iau si eu acasa din cand in cand conform programului stabilit de o instanta) ..
Insa , Daca mama sta acum intr-o casa de femei abuzate (practic asta e Frauenhaus) , ea nu are servici , nu vorbeste decat romana .... ce sanse are ea sa tina copilul dupa divort ? (avand in vedere ca cei de la Frauenhaus nu te tin o vesnicie , te tin doar pana cand te pui pe picioare dar asta nu se intinde pe ani de zile)

Alte discuții în legătură

Buna: sotia a plecat de acasa cu minorul deavolul deavolul buna am si eu o problema sotia a fugit de la mine cu copilu de 1 an si 10 luni si ea o plecat in germania si vr sa iau copilu de la masa dar nu mil da si am ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa faca o mama comozi73 comozi73 Doresc sa pun o intrebare pentru o cumnata care are nevoie de o indrumare cum sa mearga mai departe in legatura cu copilul ei. Ea si sotul (concubinaj) au un ... (vezi toată discuția)