avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate mimisor

Activitate mimisor

multi romani platesc! acum nu-mi vine in minte nimeni care sa NU fi platit...si am destule cunostinte care au fost "rau platnici" la abonamentele de telefonie mobila sau avon...deci e profitabil sau era pana a aparut avocatnet...=D>
avluci a scris:

mimisor a scris:

si eu am ceva probleme cu cei de la eos...in 2000 mi-a facut tata un abonament la orange, in 2001 am pierdut telefonul si nu am mai platit factura...in iulie 2007 am primit un cartonas rosu in posta (pe numele tatalui) pe care scria "sunati urgent la nr...", i-am zis tatalui si tata a sunat, i-au zis ca sunt de la eos si ca are o datorie de vreo 16 mil, atunci tata le-a dat nr meu :D si m-au sunat pe mine (si pe mobil si pe fix).la primul apel nestiind despre ce e vb am discutat cu ei,mi-au trimis prin sms un nr de cont, apoi am intrat pe forumul dvs, am vazut ca nu trb sa recunosc nimic urmatoarelor apeluri am spus ca e gresala. Azi am primit o scrisoare in care mi se comunica din nou sa sun la un nr de tel, ma informeaza ca suma de plata este de 170 ron (dobanda = debitul) si mi se da un nr de cont...deci ,daca la primul apel mi-am recunoscut identitatea, acum care este situatia mea, datoria s-a prescris sau nu?

Daca ultima plata este din 2001, creanta e prescrisa.
Nu semna nici un act, daca te suna poti sa le spui ca nu platesti nimic si sa te lase in pace:P

multumesc! asa am sa fac...eu am considerat ca "vorba dulce mult aduce" cand am zis ca e gresala....oricum in scrisoarea care am primit-o azi nu e nimic amenintator...
si eu am ceva probleme cu cei de la eos...in 2000 mi-a facut tata un abonament la orange, in 2001 am pierdut telefonul si nu am mai platit factura...in iulie 2007 am primit un cartonas rosu in posta (pe numele tatalui) pe care scria "sunati urgent la nr...", i-am zis tatalui si tata a sunat, i-au zis ca sunt de la eos si ca are o datorie de vreo 16 mil, atunci tata le-a dat nr meu :D si m-au sunat pe mine (si pe mobil si pe fix).la primul apel nestiind despre ce e vb am discutat cu ei,mi-au trimis prin sms un nr de cont, apoi am intrat pe forumul dvs, am vazut ca nu trb sa recunosc nimic urmatoarelor apeluri am spus ca e gresala. Azi am primit o scrisoare in care mi se comunica din nou sa sun la un nr de tel, ma informeaza ca suma de plata este de 170 ron (dobanda = debitul) si mi se da un nr de cont...deci ,daca la primul apel mi-am recunoscut identitatea, acum care este situatia mea, datoria s-a prescris sau nu?
Răspuns la discuția pensia alimentara
AVLIL a scris:

N-are rost sa ajungeti la judecata, poate sariti etapa aceasta.
Eu le-as trimite cate o notificare prin care sa arata ca baiatului nu-i mai platesc pensia odata cu implinirea a 18 ani, avand in vedere ca nu mai e la scoala; cu aceeasi data pensiafetei se va modifica in sensul ... pentru ca ... De asemenea, avand in vedere ca fata este majora, aceasta pensie va fi de acum achitata direct catre ea ca si debitor, mama nemaiavand un drept de a o incasa in numele fetei.
Si trimit banii, prin mandat postal, direct la adresa de fapt a fetei.

Daca vrea cineva sa stabileasca o instanta, sa va dea ei in judecata.
daca notificarea e convingatoare, facuta profesionist, cu texte de lege, cred ca scapati de dus prin instante.
Si oricum, notificarea si plata vor fi facute in conformitate cu legea, asa incat chiar de ajungeti in instanta sa nu fie sanse sa pierdeti...

Multa bafta! Tot la un avocat ajungeti, dar se rezolva mai repede si e mai ieftina o notificare.

notificarea trebuie trimisa copiilor sau mamei si cand ar trebui sa mergem la avocat acum sau dupa implinrea varstei de 18 ani (in cazul baiatului) si bac-ului (in cazul fetei)?
va multumesc frumos!
buna ziua...as avea nevoie de niste lamuriri, va rog
sotul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara:un baiat care in iunie va implini 18 ani si care de la 14 ani nu mai frecventeaza scoala si o fata care are 19 ani si termina anul asta liceul. Mama copiilor este recasatorita, nu lucreaza iar sotul meu plateste o pensie alimentara de 950 ron pt ambii copii. Mentionez ca nici baiatul, nici fata nu lucreaza cu carte de munca, mai mult, nici unul nu locuieste la adresa la care vine pensia (fiecare s-a mutat la prieten/a, dar in buletin adresa este cea a mamei). Intrucat cea care beneficiaza de pensie este mama spuneti-mi va rog ca putem face pt reglementarea situatiei...
baiatului stiu ca i se va sista pensia la implinirea celor 18 ani, dar daca fata va merge la facultate ce putem face ca banii sa ajunga la ea?
care sunt conditiile in care se poate sista pensia alimentara pt baiat?
va multumesc frumos!