avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

buna ziua...as avea nevoie de niste lamuriri, va rog
sotul meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara:un baiat care in iunie va implini 18 ani si care de la 14 ani nu mai frecventeaza scoala si o fata care are 19 ani si termina anul asta liceul. Mama copiilor este recasatorita, nu lucreaza iar sotul meu plateste o pensie alimentara de 950 ron pt ambii copii. Mentionez ca nici baiatul, nici fata nu lucreaza cu carte de munca, mai mult, nici unul nu locuieste la adresa la care vine pensia (fiecare s-a mutat la prieten/a, dar in buletin adresa este cea a mamei). Intrucat cea care beneficiaza de pensie este mama spuneti-mi va rog ca putem face pt reglementarea situatiei...
baiatului stiu ca i se va sista pensia la implinirea celor 18 ani, dar daca fata va merge la facultate ce putem face ca banii sa ajunga la ea?
care sunt conditiile in care se poate sista pensia alimentara pt baiat?
va multumesc frumos!
Trebuie chemati in judecata copii pt. recalcularea pensiei de intretinere.
Se vor prezenta certificatele de nastere cu care se va face dovada varstei.
Fata va putea face reconventionala prin care sa dovedeasca faptul ca e studenta si ca doreste ca pensia sa-i fie remisa direct.
N-are rost sa ajungeti la judecata, poate sariti etapa aceasta.
Eu le-as trimite cate o notificare prin care sa arata ca baiatului nu-i mai platesc pensia odata cu implinirea a 18 ani, avand in vedere ca nu mai e la scoala; cu aceeasi data pensiafetei se va modifica in sensul ... pentru ca ... De asemenea, avand in vedere ca fata este majora, aceasta pensie va fi de acum achitata direct catre ea ca si debitor, mama nemaiavand un drept de a o incasa in numele fetei.
Si trimit banii, prin mandat postal, direct la adresa de fapt a fetei.

Daca vrea cineva sa stabileasca o instanta, sa va dea ei in judecata.
daca notificarea e convingatoare, facuta profesionist, cu texte de lege, cred ca scapati de dus prin instante.
Si oricum, notificarea si plata vor fi facute in conformitate cu legea, asa incat chiar de ajungeti in instanta sa nu fie sanse sa pierdeti...

Multa bafta! Tot la un avocat ajungeti, dar se rezolva mai repede si e mai ieftina o notificare.
AVLIL a scris:

N-are rost sa ajungeti la judecata, poate sariti etapa aceasta.
Eu le-as trimite cate o notificare prin care sa arata ca baiatului nu-i mai platesc pensia odata cu implinirea a 18 ani, avand in vedere ca nu mai e la scoala; cu aceeasi data pensiafetei se va modifica in sensul ... pentru ca ... De asemenea, avand in vedere ca fata este majora, aceasta pensie va fi de acum achitata direct catre ea ca si debitor, mama nemaiavand un drept de a o incasa in numele fetei.
Si trimit banii, prin mandat postal, direct la adresa de fapt a fetei.

Daca vrea cineva sa stabileasca o instanta, sa va dea ei in judecata.
daca notificarea e convingatoare, facuta profesionist, cu texte de lege, cred ca scapati de dus prin instante.
Si oricum, notificarea si plata vor fi facute in conformitate cu legea, asa incat chiar de ajungeti in instanta sa nu fie sanse sa pierdeti...

Multa bafta! Tot la un avocat ajungeti, dar se rezolva mai repede si e mai ieftina o notificare.

notificarea trebuie trimisa copiilor sau mamei si cand ar trebui sa mergem la avocat acum sau dupa implinrea varstei de 18 ani (in cazul baiatului) si bac-ului (in cazul fetei)?
va multumesc frumos!
Am spus ca le-as trimite cate o notificare. Deci le-as trimite lor, cate o bucata din aceeasi notificare la fiecare...
La adresele unde stau ei efectiv, dar si la adresa de domiciliu legal.
Ca timp, cand doriti, eu as face acest lucru imediat inainte de luna in care implineste baiatul 18 ani.
Apoi, as pune in notificare si faptul ca, dupa ce afta da bacalaureatul, voi continua plata pensiei numai pana in luna octombrie, data dupa care voi suspenda plata pensiei si catre aceasta pana la data la care primesc o adeverinta ca urmeaza alte cursuri la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare plasament neculai88 neculai88 pensie alimentara copii Familia N are 3 copii (2 fete + 1 baiat). Familia C are 3 copii (nu stiu sigur). Fata cea mare din familia N si baiatul din familia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani vyo vyo Buna seara! Am nevoie de ajutor intr o situatie si va rog mult sa mi raspundeti pentru a sti din timp ce sa fac. Baiatul meu implineste in iulie varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se plateste chiar si dupa varsta de 18 ani? mariniucsimona mariniucsimona buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un rasp cat mai concret...am o ruda care e divortat de 15 ani,in grija mamei ramanand un copil...in urma divortului tatal ... (vezi toată discuția)