avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara dupa 18 ani

Buna seara! Am nevoie de ajutor intr o situatie si va rog mult sa mi raspundeti pentru a sti din timp ce sa fac.
Baiatul meu implineste in iulie varsta de 18 ani. Mai am o fetita de 14 ani. Primesc pensie alimentara de la firma unde lucreaza fostul sot. Ce trebuie sa fac dupa ce baiatul implineste 18 ani? Unde trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: vyo , utilizator 00:56, 16 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs, nicaieri. Copilul sa depuna cerere la judecatorie sa se stabileasca pensie pt el ca desi e major, se afla in continuarea studiilor . Pana la instanta, poate baiatul gaseste intelegere si tatal da de bunavoie si nu mai e nevoie de judecata.
Multumesc pentru raspuns. Ce se intampla cu pensia fetei? Ramane valabila hotararea de divort in care este specificat ca va primi pana la 18 ani 16,5% din venitul net realizat de tatal ei? Iar baiatul va avea o alta hotarare, pe numele lui, tot cu 16,5%?
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca tatal nu intelege sa-si plateasca datoriile atunci baiatul se va adresa instantei solicitand prelungirea acordarii pensiei de intretinere pana la terminarea studiilor.
Trebuie sa dovedeasca cu adeverinta ca este in continuarea studiilor fie liceale fie universitare.
acest răspuns util
da, firma va trimite in continuare pensia fetei cat scrie in hotarare si o va sista pt baiat ca a implinit deja 18 ani. Cand se va adresa instantei , baiatul sa ceara 1/6 din venitul net al tatalui, tatal mai avand in intretinere un copil.
Oricum printre inscrisuri, copilul sa depuna si cope dupa hotararea de divort. Va mai depune, copie dupa certificatul de nastere, copie dupa buletin, adeverinta de la scaoal si de la anaf ca nu are venituri.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil elena13 elena13 Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce ... (vezi toată discuția)
Bună seara! băiatul din prima căsnicie împlinește 18 ani ... loredanaavram loredanaavram Bună seara! Băiatul din prima căsnicie împlinește 18 ani și este clasa a XI a.Ce trebuie sa fac ca să primească în continuare pensia de întreținere ... (vezi toată discuția)
Sunt divortata am 2 copii in custodie.cel mare a implinit 18 ... Emes Emes Sunt divortata am 2 copii in custodie.cel mare a implinit 18 ani .A intrat la facultate.E drept ca tatal lui sa nu mai plateasca pensie alimentara?Dupã ... (vezi toată discuția)