Buna seara! Am nevoie de ajutor intr o situatie si va rog mult sa mi raspundeti pentru a sti din timp ce sa fac.
Baiatul meu implineste in iulie varsta de 18 ani. Mai am o fetita de 14 ani. Primesc pensie alimentara de la firma unde lucreaza fostul sot. Ce trebuie sa fac dupa ce baiatul implineste 18 ani? Unde trebuie sa ma adresez?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dvs, nicaieri. Copilul sa depuna cerere la judecatorie sa se stabileasca pensie pt el ca desi e major, se afla in continuarea studiilor . Pana la instanta, poate baiatul gaseste intelegere si tatal da de bunavoie si nu mai e nevoie de judecata.
Multumesc pentru raspuns. Ce se intampla cu pensia fetei? Ramane valabila hotararea de divort in care este specificat ca va primi pana la 18 ani 16,5% din venitul net realizat de tatal ei? Iar baiatul va avea o alta hotarare, pe numele lui, tot cu 16,5%?
Buna ziua,
Daca tatal nu intelege sa-si plateasca datoriile atunci baiatul se va adresa instantei solicitand prelungirea acordarii pensiei de intretinere pana la terminarea studiilor.
Trebuie sa dovedeasca cu adeverinta ca este in continuarea studiilor fie liceale fie universitare.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
da, firma va trimite in continuare pensia fetei cat scrie in hotarare si o va sista pt baiat ca a implinit deja 18 ani. Cand se va adresa instantei , baiatul sa ceara 1/6 din venitul net al tatalui, tatal mai avand in intretinere un copil.
Oricum printre inscrisuri, copilul sa depuna si cope dupa hotararea de divort. Va mai depune, copie dupa certificatul de nastere, copie dupa buletin, adeverinta de la scaoal si de la anaf ca nu are venituri.