avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt divortata am 2 copii in custodie.cel mare a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt divortata am 2 copii in custodie.cel mare a implinit 18 ...

Sunt divortata am 2 copii in custodie.cel mare a implinit 18 ani .A intrat la facultate.E drept ca tatal lui sa nu mai plateasca pensie alimentara?Dupã terminarea liceului a intrerupt.Din a doua casnicie mai are un copil.Cum cát in ce fel ar fi indreptatit sa pláteascã pensia alimentara?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:18, 27 Iulie 2023
Buna ziua, pensia alimentara se plateste pana la 26 ani daca copilul se afla in continuarea studiilor. Daca aveti o hotarare judecatoreasca de plata doar pana la 18 ani trebuie sa introduceti o noua actiune in instanta privind pensia alimentara.
Copilul devenit major si aflat in continuarea studiilor trebuie sa isi dea tatal in judecata sa il oblige la plata pensiei pana la finalizarea studiilor. facand dovada cu adeverinta de la facultate ca este inscris si frecventeaza cursurile universitare.

Nu conteaza ca a inrerupt, conteaza ca la momentul introducerii actiunii sa aiba sub 26 ani, sa frecventeze cursuri si sa se afle in stare de nevoie.

Cuantumul pensiei depinde de numarul de copii aflat in intretinere. Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters155784 ContSters155784 am si eu o problema : parintii mei sunt divortati de 3 ani si primesc pensie alimentara de la mama,acum am terminat liceul si deja mama nu mi-a mai trimis ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara eduard08 eduard08 buna ziua sotul meu are o fata care acum are 20 de ani .i-am platit pensie alimentara pana a terminat liceul .nu s-a dus la facultate dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei alimentare dupa 18 ani dupa terminarea liceului ... roolly roolly Plata pensiei alimentare dupa 18 ani Dupa terminarea liceului in 2022 nu am intrat la Facultatea de Medicina si am continuat sa ma pregatesc. In 2023 am ... (vezi toată discuția)