avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

buna ziua


sotul meu are o fata care acum are 20 de ani .i-am platit pensie alimentara pana a terminat liceul .nu s-a dus la facultate dupa ce a terminat liceul anul trecut a stat acasa ,noi i-am platit in continuare pensie alimentara pana anul acesta prin luna mai sau iunie cand sotul meu i-a intrerupt pensia anul acesta in toamna s-a hotarat sa dea la o facultate si ne-a dat in judecata acum in luna noiembrie sa platim pensie .sa mai poate plati iarasi pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:33, 16 Noiembrie 2014
Daca urmeaza cursurile unei facultati are dreptul la pensie de intretinere pana la finalizarea acestor studii, dar nu mai mult de 26 de ani.
dar daca noi i-am platit pensie si fara sa fie la scoala aproape un an .nu se ia in considerare? si tinand cont ca fata a stat acasa un an dupa terminarea liceului .
Nu, intretinerea pe care i-o datoreaza sotul dvs este pentru perioada prezenta (de la data la care a cerut in instanta) pana la terminarea/oprirea studiilor sau pana la varsta de 26 de ani (care din ele apare prima).
nu se ia in considerare perioada cuprinsa intre absolvirea liceului/implinirea varstei de 18 ani cat timp ati achitat pensia de intretinere. tatal va fi obligat sa achite din nou pensie de la data introducerii actiunii pana la finalizarea studiilor dar pana la 26 ani, deoarece copilul potrivit legii are acest drept.
Puteti ( tatal) sa ii cereti banii inapoi ca plata nedatorata pt acea perioada de un an, se va compensa cu plati viitoare.
Conteaza sub ce forma i-a dat tatal banii- daca i-a dat asa pt ca-i fiica lui sau cu titlu de pensie crezand ca urmeaza cursurile unei facultati.
Ar trebui ca tata sa fie mandur, fata a stat un an acasa, s-a pregatit teminic si anul asta s-a inscris la facultate, banii aia totusi nu au fost dati in vant.
Nu cred ca v-a dat in judecata, ci pe tatal ei l-a actionat, pt ca tatal ei e resposabil fata de ea, nu dvs. De asemenea, tatal e cel care i-a platit pensie si pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dhik dhik buna ziua, as vrea si eu sa ma lamuresc in privinta pensiei alimentare, dar sa va spun despre ce este vorba. Fata sotului meu are 19 ani, a terminat liceul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major Ramona Costen Ramona Costen Daca tatal meu i a platit pensia alimmentara fetei lui vitrege pana la varsta de 18 ani, iar mama fetei vrea sa il dea inca o data in judecata, se poate? Adica ... (vezi toată discuția)
Sunt divortata am 2 copii in custodie.cel mare a implinit 18 ... Emes Emes Sunt divortata am 2 copii in custodie.cel mare a implinit 18 ani .A intrat la facultate.E drept ca tatal lui sa nu mai plateasca pensie alimentara?Dupã ... (vezi toată discuția)