avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua,
as vrea si eu sa ma lamuresc in privinta pensiei alimentare, dar sa va spun despre ce este vorba.
Fata sotului meu are 19 ani, a terminat liceul si s-a inscris la Facultatea Danubius din Galati la drept zi (facultatea este particulara, plateste 1700lei /an) nu a sustinut nici un examen luandu-se in seama media de la bacalaureat 7.20 50% si media celor patru ani de liceu-50%; intrebarea mea este mai platim pensia alimentara in continuare. Conform carei legi ?
Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:30, 5 August 2009
Daca in hotararea in baza careia sotul platea pensia de intretinere scrie ca aceasta se plateste "pana la majorat" sotul poate sista plata pensiei. Majorul aflat in continuarea studiilor trebuie sa introduca actiune in instanta prin care sa solicte stabilire pensie intretinere major si sa-si dovedeasca nevoia. Va primi pensie pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 ani.
pensia alimentara se plateste pana la terminarea studiilor ( la zi ) , respectiv varsta de 26 de ani .
doar daca persoana respectiva in favoarea careia a fost instituita plata pensiei de intretinere urmeaza cursuri fara frecventa sau la distanta , si intre timp se angajeaza se poate dispune sistarea pensiei de intretinere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara marrybr39 marrybr39 Buna seara. Am si eu o intrebare va rog frumos. Sotul meu plateste pensie alimentara unui copil dintr o casatorie anterioara. Acum are 21 ani si termina ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marrybr39 marrybr39 Buna ziua, am nevoie de o indrumare. Sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara, la 18 ani a fost dat in judecata pentru prelungirea pensiei, copilul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , e vorba de băiat care e major , acum 3 ani am primit ... Vauva Vauva Buna ziua , e vorba de băiat care e major , acum 3 ani am primit sentința de la tribunal ca fostul sot, tatăl copilului sa plătească pensie alimentara ... (vezi toată discuția)