avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua, am nevoie de o indrumare.
Sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara, la 18 ani a fost dat in judecata pentru prelungirea pensiei, copilul terminand liceul anul acesta(2012) la varsta de 21 de ani.
In hotarare se mentioneaza ca pensia trebuie platita pana la terminarea studiilor, mentionez ca si noi avem 2 copii (17 si 4 ani).
Intrebarea este : ce trebuie sa fac pentru sistarea pensiei in luna iunie cand se termina anul scolar ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:39, 1 Aprilie 2012
Din ceea ce stiu eu sotul Dvs. trebuie sa deschida o actiune in instanta pentru sistarea platii pensiei de intretinere.

In eventualitatea in care copilul isi continua studiile, sotul va fi obligat in continuare la plata pensiei pe perioada acestora, dar numai pana la implinirea varstei de 26 de ani.
Revin cu o alta intrebare: in cazul in care copilul va sustine examenul de bacalaureat de mai multe ori ce se intampla ?
Multumesc.
Nu are legatura.
Copilul isi incheie studiile la sfarsitul clasei a XII-a. Bacalaureatul este un examen care ii confera dreptul de a se inscrie, de a da examen si a urma o facultate. Sunt foarte multi copii care nu au bacalaureatul. Ce ar insemna? Ca parintii sunt obligati sa plateasca pensia alimentara pana cand acestia reusesc sa treaca si de acest examen?
Puteti formula actiune in sistarea platii pensiei alimentare, in conditiile in care copilul nu continua studiile, dupa terminarea liceului. Daca continua studiile se va plati pensie pana la varsta de 26 de ani, asa cum v-a precizat anterior si colega mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O familie în care cei doi părinți sunt divorțați are 2 copii, ... David2509 David2509 O familie în care cei doi părinți sunt divorțați are 2 copii, o fiică şi un fiu. Copiii rămân sub îngrijirea mamei, tatăl fiind obligat la plata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! as dori, dacă se poate, câteva lămuriri. am doi ... TiganusNelutu TiganusNelutu Bună ziua! As dori, dacă se poate, câteva lămuriri. Am doi copii, unul major și unul minor pentru care plătesc pensie de întreținere în cuantum de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marrybr39 marrybr39 Buna seara. Am si eu o intrebare va rog frumos. Sotul meu plateste pensie alimentara unui copil dintr o casatorie anterioara. Acum are 21 ani si termina ... (vezi toată discuția)