avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua , e vorba de băiat care e major , acum 3 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua , e vorba de băiat care e major , acum 3 ani am primit ...

Buna ziua , e vorba de băiat care e major , acum 3 ani am primit sentința de la tribunal ca fostul sot, tatăl copilului sa plătească pensie alimentara pana la 26 ani dacă urmează studii. Atunci copilul urma liceul, anul acesta a terminat liceul și băiatul dorește sa meargă la facultate . A luat bacalaureatul, și vorbind cu tatăl lui despre ce vrea el și ca dorește sa continua studiile și tatăl a zis băiatului ca nu mai trimite pensia ca a terminat școala și ca nu e de acord sa urmeze facultatea, și ca nu va mai trimite pensia alimentara. Am avut discuții in acest sens și nu mai vrea deloc sal ajute pe băiat . Menționez ca tatăl copilul e plecat in străinătate de mulți ani, se știe ca are loc de munca stabil și venituri. Ce poate face băiatul sa îl oblige pe tatăl lui săi plătească in continuare pensia așa cum a fost stabilită de sentința data de tribunal. Și poate sa ceara majorare de pensie , fiindcă facultatea costa mult,. Ce se poate face chiar dacă tatăl lui e stabilit in străinătate.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:06, 8 Iulie 2023
Buna ziua,
Baiatul, pentru ca acum este major, poate sa deschida el o actiune in instanta prin care sa solicite obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere in continuare in cuantum proportional cu veniturile ce le are acum.
Actiunea se deschide la instanta de la domiciliul baiatului. Dar va trebui sa indice exact adresa tatalui precum si veniturile ce le are acesta acum.
Indiferent de costurile de școlarizare, legea pune limită în obligarea pensiei de întreținere.
Nu poate fi obligat să plătească mai mult de maxim 25% din venitul lunar net, pentru un singur copil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iulie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil major camycamelya camycamelya Buna ziua! In urma divortului dintr-e mine si sotul meu, in urma hotararii de divort sa stabilit ca ambii mei copii sa ramana in grija tatalui. Am o fata si un ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marrybr39 marrybr39 Buna ziua, am nevoie de o indrumare. Sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara, la 18 ani a fost dat in judecata pentru prelungirea pensiei, copilul ... (vezi toată discuția)