avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Băiatul din prima căsnicie împlinește ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Băiatul din prima căsnicie împlinește 18 ani ...

Bună seara!
Băiatul din prima căsnicie împlinește 18 ani și este clasa a XI a.Ce trebuie sa fac ca să primească în continuare pensia de întreținere de la tatăl lui, având în vedere ca acesta se folosește de orice mijloc pentru a nu da bani copilului.
Buna seara,
Daca parintele refuza sa isi plateasca indatoririle atunci baiatul il poate chema in instanta.
Instanta il va obliga sa plateasca pensia pana la terminarea studiilor liceale si facultatea 9daca o face la zi cu fregventa) dar nu mai mult de 25 de ani.
In instanta va trebui sa duca o adeverinta de la scoala din care sa reiasa ca urmeaza cursurile liceului.
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2023
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Nu pot depune înainte de împlinirea vârstei de 18 ani pt a l înștiințare?
Sunt aproape sigura ca va întrerupe plata pensiei pt ca nici pe perioada divorțului nu i a dat și sunt 3 ani de când ma judec pt banii din perioada respectiva
Il puteti notifica inainte de a face copilul 18 ani si il puneti in intarziere. Poate plateste benevol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani ankka2006 ankka2006 Buna dimineata! Am nevoie de urmatoarea informatie de la dumneavoastra...Baiatul meu implineste anul acesta 18 ani, si este inca elev . Deoarece beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani vyo vyo Buna seara! Am nevoie de ajutor intr o situatie si va rog mult sa mi raspundeti pentru a sti din timp ce sa fac. Baiatul meu implineste in iulie varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara otilia321 otilia321 Buna ziua Cum se procedeaza in situatia in care avand o sentinta judecatoreasca in care tatal este obligat sa plateasca minorului pana la varsta de 18 ani ... (vezi toată discuția)