avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua
Cum se procedeaza in situatia in care avand o sentinta judecatoreasca in care tatal este obligat sa plateasca minorului pana la varsta de 18 ani pensie alimentara iar acesta este in clasa a XI-a deci inca nu a terminat studiile liceale, iar mai apoi vrea sa studieze la o facultate? Dar la alocatie de stat mai are dreptul dupa 18 ani, pana termina liceul, si cum trebuie procedat daca da.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:44, 19 Februarie 2014
Dupa implinirea varstei de 18 ani, copilul este cel care va depune in instanta actiune impotriva tatalui pentru plata pensiei de intretinere in continuare, pana la definitivarea studiilor.

Alocatia se poate primi si dupa implinirea varstei de 18 ani, daca urmeaza cursurile liceale, pana la finalizarea acestora (cu conditia sa nu repete anul scolar decat daca motivele sunt de natura medicala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil cameliachivereanu cameliachivereanu Copilul meu a împlinit 18 ani în luna martie, este elev în clasa a XI-a, la zi; am primit alocație și în luna aprilie.Întrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Alocatia pe vacanta mihaela18 mihaela18 buna ziua..eu am 18 ani si sunt in clasa a 12 asi as vrea sa stiu daca mai primesc alocatia pe timpul vacantei.ma multumesc anticipat:D:D (vezi toată discuția)
Buna seara..ma confrunt cu o problema, am implinit varsta de ... RicardoGeorge RicardoGeorge Buna seara..ma confrunt cu o problema, am implinit varsta de 18 ani in luna Martie a acestui an, in momentul respectiv eram in clasa a 11 a la Liceul Tehnic ... (vezi toată discuția)