avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere copil

Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce demersuri trebuie sa fac in continuare ( in privinta pensiei de intretinere ce ii este retinuta fostului sot din salariu), avand in vedere ca baiatul mai are de sustinut si bacalaureatul si apoi o sa dea la facultate. Va multumesc.
Dupa varsta de 18 ani copilul este cel care trebuie sa il cheme in judecata pe fostul sot pentru a i se acorda in continuare pensia de intretinere.
Daca fiul Dvs. isi va continua studiile, va beneficia de pensia de intretinere si in aceasta perioada, pana la varsta de 26 de ani.
Buna ziua,

Dupa ce fiul va da la facultate, sa ceara o adeverinta de studii ca sa ateste ca este la facultate iar cu adeverinta aceea mergeti la tatal lui si o prezentati ca sa efectueze in continuare plata pensiei de intretinere.
In caz ca nu vrea, actiune in instanta.
Actiunea trebuie promovata acum, dupa implinirea varstei de 18 ani de catre copil, sentinta operand pana la terminarea anului scolar si in continuare daca va urma cursurile unei facultati.
Ma indoiesc ca daca ii va prezenta adeverinta de student tatalui, acesta va face vreo plata de buna voie. Daca si in prezent , cand este obligat, trebuie actiune in instanta pentru a-l obliga sa plateasca pensia, eu va sfatuiesc sa nu asteptati cu adeverinta de student in mana ci sa promoveze baiatul actiune in instanta de judecata, acum, dupa implinirea varstei de 18 ani.Mai mult chiar, exista act juridic in baza caruia i se poate retine tatalui din salariu de catre compartimentul contabilitate unde lucreaza. Pe cand daca ii aratati adeverinta doar...asta nu-l obliga cu nimic.
Succes.
av.M.Hornea
Deci daca arat adeverinta ca este inca elev, la comp.contabilitate, acestia pot retine in continuare din salariu?
Nu e de ajuns, e nevoie de alta hotarare pt ca ca in cea pe care o aveti scrie ca tatal va plati pana la majoratul copilului. Aveti nevoie de o hot in care sa scrie ca fiul va primi pensie pana la finalizarea studiilor, nu mai tarziu de 26 de ani.
Fiul va fi cel ce va depune cererea dupa majorat.

Alte discuții în legătură

Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani badea adina badea adina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: pentru ca fiul meu este major si isi continua studiile de licenta, pot introduce tot eu actiunea in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat tomasuzana tomasuzana cum se procedeaza continuarea platii cupa 18 ani student? si cum se inceteaza plata pensiei la implinirea a 18 ani? ... (vezi toată discuția)