avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara dupa 18 ani

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: pentru ca fiul meu este major si isi continua studiile de licenta, pot introduce tot eu actiunea in instanta, pentru stabilirea si plata in continuare a pensiei de intretinere.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:16, 31 Octombrie 2012
Dumneavoastra cine sunteti, parintele rezident sau nerezident? In general nu, titlularul dreptului de intretinere deschide actiunea in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Dupa implinirea varstei de 18 ani, fiul Dvs. este cel care trebuie sa depune actiunea in instanta pentru a beneficia in continuare de pensie alimentara. Poate beneficia de pensie de intretinere pana terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 ani.
Multumesc foarte mult.
Sunt parinte nerezident.
Conform art. 499 din noul Cod civil, parintii sunt obligati sa acorde intretinere copilului lor minor, obligatia de intretinere mentinandu-se pana cand copilul devine major, sau pana implineste varsta de 26 de ani, in cazul in care isi continua studiile.

Fiul dumneavoastra(acesta are calitate procesuala activa) trebuie sa faca dovada ca este student daca cere mentinerea pensie.


Descendentii majori au dreptul sa fie întretinuti parintii lor daca nu pot obtine un câstig din munca, întretinerea urmând a fi stabilita prin raportare la nevoile copiilor majori, dar si la veniturile parintelui care urmeaza a fi obligat la plata acesteia.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil elena13 elena13 Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat tomasuzana tomasuzana cum se procedeaza continuarea platii cupa 18 ani student? si cum se inceteaza plata pensiei la implinirea a 18 ani? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimnetara mihaimatei mihaimatei Buna ziua , Daca sunt student mai am dreptul la pensie alimentara pe perioada studiilor ? (vezi toată discuția)