avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - copil major

Buna ziua,

In cazul unui copil care implineste 18 ani, pensia alimentara/ de intretinere se poate vira direct copilului?
Este imperativ ca pensia sa fie acordata parintelui cu care locuieste?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 20:43, 9 Noiembrie 2024
Nu mai are treaba parintele rezident cu pensia majorului.
Copilul major trebuie sa primeasca pensia el direct in contul sau bancar unde este titular.
Buna ziua

Dupa implinirea varstei de 18 ani, copilul, daca isi continua studiile, are dreptul la pensie de intretinere pana la varsta de 26 de ani.

Insa, dupa implinirea varstei de 18 ani copilul va trebui sa ceara parintelui pensia in nume propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa 18 ani badea adina badea adina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: pentru ca fiul meu este major si isi continua studiile de licenta, pot introduce tot eu actiunea in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara paula22 paula22 In cazul unui divort parintii trebuie sa plateasca pensia alimentara copiilor pana la varsta de 25 de ani atata timp cat ei sunt la scoala(facultate)? (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)