avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere copil

Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce demersuri trebuie sa fac in continuare ( in privinta pensiei de intretinere ce ii este retinuta fostului sot din salariu), avand in vedere ca baiatul mai are de sustinut si bacalaureatul si apoi o sa dea la facultate. Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art. 499 din noul Cod civil, parintii sunt obligati sa acorde intretinere copilului lor minor, obligatia de intretinere mentinandu-se pana cand copilul devine major, sau pana implineste varsta de 26 de ani, in cazul in care isi continua studiile.



Codul Civil prevede regula conform careia pensia de intretinere se stabileste in raport de venitul lunar net al celui obligat la intretinere.

La stabilirea pensiei de intretinere se iau in consideratie sumele nete, efectiv realizate si ce prezinta caracter permanent, cuvenite conform contractului de munca.


Daca paratul nu are un venit cert la momentul judecarii cererii pentru acordarea pensiei de intretinere, atunci instanta va stabili pensia de intretinere la nivelul salariului minim pe economia nationala.


Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani badea adina badea adina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: pentru ca fiul meu este major si isi continua studiile de licenta, pot introduce tot eu actiunea in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat tomasuzana tomasuzana cum se procedeaza continuarea platii cupa 18 ani student? si cum se inceteaza plata pensiei la implinirea a 18 ani? ... (vezi toată discuția)