avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru tepeneu

Activitate Alexandru tepeneu

Am formulat un mail cu mesajele primite de la dumneavoastră și am primit scrisoare acasă în care spune următoarele :

Conform art.168 din codul muncii, angajatorul are posibilitatea sa facă dovada achitării drepturilor salariale prin orice document justificativ. Având în vedere ca nu mai deținem datele contului dumneavoastră bancar, societatea a horatar sa va achite prin semnarea statului de plata, drept pentru care va așteptăm la sediul societății pentru ridicarea drepturilor salariale pana la data de 27.08.2019 de luni pana vineri în intervalul oral 09-17.

Dacă le trimit ibanul de la 3 bănci cu care lucrez, inclusiv de la ING, unde primeam salariul pe card, ajuta la ceva?
Si în plus, te poate obliga sa mergi pana în 27.08.2019? Adică ei sunt rău platnici și fac și program mai noi. Și 3, pot obține daune pentru întârziere salar? Chirie neplătita, întreținere, abonament telefon, banca, etc. În instanță ma refer

Cornel Vasile a scris:

1. Dispoziţiile Codului Muncii se întregesc cu celelalte dispoziţii cuprinse în legislaţia muncii şi, în măsura în care nu sunt incompatibile cu specificul raporturilor de muncă prevăzute de prezentul cod, cu dispoziţiile legislaţiei civile.

2. Potrivit acestor prevederi, plata salariului trebuie sa vi se faca, conform uzantelor, prin virament bancar.

Nu, nu este. Scrie doar ca este de xxx de lei lunar. Pana acum i'a băgat pe card. Acum vrea sa dea ochii cu mine. Sa ma plătească personal.

Cornel Vasile a scris:

In c.i.m. este prevazuta modalitatea de plata a salariului , cash sau virament bancar ?

Am lucrat la o firma de construcții 2 luni și o săptămână, iar cu 2 săptămâni înainte sa plec am anunțat verbal și prin mail, deși aveam perioada de proba de 90 de zile. După certuri cu patronul ca nu îmi da banii pe ultima luna lucrata am depus plângere la itm. Acum ma obliga sa ridic personal banii, nu vrea sa ii depună în cont, ca la toți ceilalți angajați. Are pile în Alba Iulia și e pus pe scandal. Cum pot recupera banii fără a fii nevoie sa ii ridic personal? Ma poate obliga sa ii ridic?
Bună ziua din nou. Astăzi e ziua de plata și patronul m'a sunat ca îmi da banii doar sa ii ridic personal de la birou în plic. Nu este o capcana? Am nevoie de un martor sa nu umble cu minciuna?
În data de 24.06.2019 mi'am anunțat verbal șefii ca am gasit alt loc de munca și nu mai stau în firma decât 2 săptămâni. Ei mi'au spus sa ma gândesc pana a doua zi, iar în 25.06.2019 am trimis mail pe office@xxx.ro. Am făcut cererea conform contractului individual de munca, cu 20 zile preaviz. Joi, în 04.07.2019, le'am reamintit ca de luni, 08.07.2019 nu mai vin. Cum am vorbit inițial. Iar patronul vineri seara îmi spune ca nu îmi da banii pentru ca nu l'am anunțat din timp,decat dacă stau încă o săptămână. Cum pot acționa sa îmi iau restul de bani? Ne'am înțeles la 4200 de lei pe luna în mana, pe contractul de munca am 4000 de lei salariul de baza lunar brut. Pe contul de ING am întrări 2707 lei de la firma și 943 lei, total 3850. Iar 200 de lei au fost donații către niște oameni cu probleme pe care nu i'au băgat pe card, dar știu de ei. Aceștia sunt banii întrați pe luna iunie, pentru luna mai lucrata, pe cont ING. Am destule dovezi pentru a'mi recupera restul de bani? Adică cei 4200 lei plus încă 5 zile lucrate pe iulie? Sunt angajat din 03.05.2019, astăzi este 06.07.2019, iar pe contract apar 3 luni de proba. Va mulțumesc și aștept un răspuns cât mai repede, sa pot lua masuri împotriva lor. Patronul îmi spune ca nu mai da banii, ca am lucrat gratis o luna și o săptămână dacă nu mai vin o săptămână, dar deja mi'am dat seama ce fel de om este