avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Te poate obliga patronul sa ridici banii personal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Te poate obliga patronul sa ridici banii personal?

Am lucrat la o firma de construcții 2 luni și o săptămână, iar cu 2 săptămâni înainte sa plec am anunțat verbal și prin mail, deși aveam perioada de proba de 90 de zile. După certuri cu patronul ca nu îmi da banii pe ultima luna lucrata am depus plângere la itm. Acum ma obliga sa ridic personal banii, nu vrea sa ii depună în cont, ca la toți ceilalți angajați. Are pile în Alba Iulia și e pus pe scandal. Cum pot recupera banii fără a fii nevoie sa ii ridic personal? Ma poate obliga sa ii ridic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:28, 13 August 2019
In c.i.m. este prevazuta modalitatea de plata a salariului , cash sau virament bancar ?
Daca la ceilalti angajati ii vireaza in cont asa ar trebui sa faca si cu dvs.
Vedeti ce zic si cei de la ITM.
Nu, nu este. Scrie doar ca este de xxx de lei lunar. Pana acum i'a băgat pe card. Acum vrea sa dea ochii cu mine. Sa ma plătească personal.

Cornel Vasile a scris:

In c.i.m. este prevazuta modalitatea de plata a salariului , cash sau virament bancar ?

Nu observ motive ca sa existe diferente si nici sa va vada...
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Dispoziţiile Codului Muncii se întregesc cu celelalte dispoziţii cuprinse în legislaţia muncii şi, în măsura în care nu sunt incompatibile cu specificul raporturilor de muncă prevăzute de prezentul cod, cu dispoziţiile legislaţiei civile.

2. Potrivit acestor prevederi, plata salariului trebuie sa vi se faca, conform uzantelor, prin virament bancar.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale PaladeSimona PaladeSimona Buna ziua. Am de recuperat de la o anumita firma la care am lucrat cu CIM ultimul salariu+co neefectuat. Acesti bani trebuia sa-i primesc de acum 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma obliga sa imi fac card de salarii adrian_iordache adrian_iordache Buna ziua! Firma la care lucrez ma obliga sa imi fac CARD de salarii pentru livrarea salariului. Managerul din diviza la care lucrez a interzis casierului ... (vezi toată discuția)
Card salariu reliana reliana Buna seara! Angajatorul te poate obliga sa renunti la serviciile bancii unde ai contul pentru salariu? Noua conventie, incheiata intre banca si angajator, se ... (vezi toată discuția)