avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajatorul ma obliga sa imi fac CARD de salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajatorul ma obliga sa imi fac CARD de salarii

Buna ziua!

Firma la care lucrez ma obliga sa imi fac CARD de salarii pentru livrarea salariului.
Managerul din diviza la care lucrez a interzis casierului sa imi livreze salariul pana nu depun codul IBAN la sediu firmei.
Nu vreau sa imi fac CARD de salarii deoarece exista intarzieri cu livrarea banilor.
Intrebarile mele sunt: 1.) Ma poate obliga sa imi fac card de salariu atata timp cat pot ridica banii de la casierie prin stat de plata? 2.) In cazul in care nu imi fac card are vre-un drept sa imi retina drepturile salariale? 3.) Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 18:26, 2 Noiembrie 2011
Daca se doreste,vor "intarzia" plata si prin casierie,si veti fi nevoit sa va faceti card,cat de mult intarzie plata pe card ?
Daca se intampla sa fiti fortat sa va deschideti cont pentru virarea salariului, iar Dvs. nu doriti acest lucru, puteti face sesizare la ITM.
Intarzierea este de 2 - 5 zile. Majoritatea angajatilor se plang de acest lucru.
Numai plata salariilor pe card nu se face la termenul stabilit in contractul de munca? Prin casierie drepturile salariale se achita in ziua stabilita pentru plata acestora?
Angajatorul poate emite un set de politici contabile prin care decide ca platile salariilor se fac prin virament/carduri etc.
Daca el face plata la data specificata in contract, nici un ITM de pe lumea asta nu are ce-i face.
Pe de alta parte, nu vreau sa fiu malitios, dar daca ai 500 de angajati, ce faci, mai angajezi inca 3 casiere sa numere banii? Suntem in secolul 21 totusi.....

Alte discuții în legătură

Te poate obliga patronul sa ridici banii personal? Alexandru tepeneu Alexandru tepeneu Am lucrat la o firma de construcții 2 luni și o săptămână, iar cu 2 săptămâni înainte sa plec am anunțat verbal și prin mail, deși aveam perioada ... (vezi toată discuția)
Refuz plata salar pe card angibibe angibibe Pana de curand am lucrat la o societate care imi platea salariul pe card. Mai am de primit de la aceasta societate inca vreo doua salarii, dar se refuza a mi ... (vezi toată discuția)
Plata salariu pe card goiaemil goiaemil buna ziua, Lucrez in invatamant si doresc sa aflu daca contabila din unitatea unde lucrez ma poate obliga sa primesc bani pe card eu dorind sa ii primesc bani ... (vezi toată discuția)