avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariu pe card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariu pe card

buna ziua,
Lucrez in invatamant si doresc sa aflu daca contabila din unitatea unde lucrez ma poate obliga sa primesc bani pe card eu dorind sa ii primesc bani in mana pe stat de plata
va multumesc
Cel mai recent răspuns: vasilescu costel , utilizator 07:10, 17 August 2011
Lucrati in mediul rural sau urban?
In mediul urban
Curtea Constituţională a admis, prin Decizia nr. 859/2009, excepţia de neconstituţionalitate, formulată de Avocatul Poporului şi a constatat că prevederile art. 5-8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 149/2007 sunt neconstituţionale, în măsura în care din acestea se înţelege că plata prin card a drepturilor salariale ale salariaţilor din instituţiile publice este obligatorie.
cum procedez sa specific lucru acesta care articol il mentionez in crererea care o inaintez unitati
Invocati art.166 alin.2 C.mun. care prevede, pe cale de interpretare, ca nu este obligatorie ca plata salariului sa se faca prin card.

Invocati si art.5 din OUG nr.149/2007 care prevede ca, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si institutiile publice din subordinea acestora, indiferent de sistemul de finantare, vor lua masurile necesare achitarii drepturilor salariale prin intermediul cardurilor pentru angajatii care opteaza pentru aceasta modalitate de plata."
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Plata pe card obligatorie?? images images Intrebarea mea: angajatorul poate obliga sau forta angajatul sa accepte plata salariului pe card? Daca angajatorul nu are dreptul sa faca acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Virament salarii pe card bancar Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Am o intrebare! Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti ... (vezi toată discuția)
Dreptul angajatului de a alege banca pt salariu casutza casutza Buna seara, Doresc sa stiu: 1. Daca un angajat la stat (functionar public) are dreptul sa-si aleaga banca la care sa primeasca salariul? 2. Angajatorul de ... (vezi toată discuția)