avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariu pe card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariu pe card

buna ziua,
Lucrez in invatamant si doresc sa aflu daca contabila din unitatea unde lucrez ma poate obliga sa primesc bani pe card eu dorind sa ii primesc bani in mana pe stat de plata
va multumesc
Cel mai recent răspuns: vasilescu costel , utilizator 07:10, 17 August 2011
S-a apreciat, in institutia in care am lucrat, ca plata drepturilor pe card are caracter obligatoriu pentru cei din mediul urban. Plata in numerar este nejustificata si se poate face doar cu caracter execeptional pentru motive temeinice.
Una este aprecierea data de catre un angajator sau altul si alta este reglementarea legala ... legea prevede ca nu este obligatorie , prin urmare un angajator poate aprecia cum vrea el dar nu poate trece peste prevederile legale in materie.
Are la alegere numerar sau virament. Ce alege?
giv a scris:

Are la alegere numerar sau virament. Ce alege?

salariatul poate alege cum doreste sa primeasca salariu , dar nu poate fi obligat sa-l primeasca pe card.
Nu va poate obliga sa primiti banii pe card dupa cum nu va poate forta sa alegeti o anumita banca dar este o procedura mult mai simpla atat pentru dv.cat si pentru unitatea de invatamant.Lucrez la o societate care a avut si 5000 de angajati si de 2 ori pe luna era iadul pe pamant.Dupa ce s-a optat pentru virarea salariilor pe carduri ne-am linistit.Poate nu este exemplul cel mai potrivit dat ce veti face daca plecati din invatamant la un alt anagajator unde toti salariatii au carduri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pe card obligatorie?? images images Intrebarea mea: angajatorul poate obliga sau forta angajatul sa accepte plata salariului pe card? Daca angajatorul nu are dreptul sa faca acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Virament salarii pe card bancar Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Am o intrebare! Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti ... (vezi toată discuția)
Dreptul angajatului de a alege banca pt salariu casutza casutza Buna seara, Doresc sa stiu: 1. Daca un angajat la stat (functionar public) are dreptul sa-si aleaga banca la care sa primeasca salariul? 2. Angajatorul de ... (vezi toată discuția)