avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dreptul angajatului de a alege banca pt salariu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dreptul angajatului de a alege banca pt salariu

Buna seara,
Doresc sa stiu:
1. Daca un angajat la stat (functionar public) are dreptul sa-si aleaga banca la care sa primeasca salariul?
2. Angajatorul de stat poate obliga salariatul sa primeasca salariul printr-o anumita banca?
3.Care este baza legala care raspunde celor 2 intrebari de mai sus?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:23, 17 Decembrie 2017
Angajatorul nu va poate obliga :
1. sa primiti salariul in cont
2. daca alegeti sa primiti salariul in cont (pe card) nu va poate obliga sa va deschideti contul de salariu la o banca anume. Decizia este a dumneavoastra.
Curtea Constituţională a admis, prin Decizia nr. 859/2009, excepţia de neconstituţionalitate, formulată de Avocatul Poporului şi a constatat că prevederile art. 5-8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 149/2007 sunt neconstituţionale, în măsura în care din acestea se înţelege că plata prin card a drepturilor salariale ale salariaţilor din instituţiile publice este obligatorie.
Cornel Vasile a scris:

Curtea Constituţională a admis, prin Decizia nr. 859/2009, excepţia de neconstituţionalitate, formulată de Avocatul Poporului şi a constatat că prevederile art. 5-8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 149/2007 sunt neconstituţionale, în măsura în care din acestea se înţelege că plata prin card a drepturilor salariale ale salariaţilor din instituţiile publice este obligatorie.

Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
angajatorul pentru inceput o sa va oblige sa luati cardul Dupa prima luna va prezentati la banca si solicitati sa va ridicati banii de la casieria primariei. Ulterior solicitati ca banii sa va fie virati la banca la care doriti. Asta ca sa nu suparati angajatorul din prima. Motivati ca ati facut un imprumut la banca respectiva si conditia a fost sa aveti salariul acolo. Simplu, fara cearta si suparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariu pe card goiaemil goiaemil buna ziua, Lucrez in invatamant si doresc sa aflu daca contabila din unitatea unde lucrez ma poate obliga sa primesc bani pe card eu dorind sa ii primesc bani ... (vezi toată discuția)
Virament salarii pe card bancar Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Am o intrebare! Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti ... (vezi toată discuția)
Plata salariu ionut12345 ionut12345 Lucrez intr.o multinationala, peste 600 de angajati. Probleme este ca vreau sa schimb banca prin care imi primesc salariu dar angajatorul refuza pe motiv ca ... (vezi toată discuția)