Lucrez intr.o multinationala, peste 600 de angajati.
Probleme este ca vreau sa schimb banca prin care imi primesc salariu dar angajatorul refuza pe motiv ca "asta este regula".
Exista un temei legal prin care ii pot determina sa imi plateasca salariu la o alta banca decat cea dorita de ei ?
Acum stiu ca au mai existat cazuri in care sa putut face aceasta modificare. (punctuale si confidentiale binenteles, de care nu ma pot lega)
Faceti o cerere scrisa catre angajator, prin care solicitati virarea salariului in contul....la banca .... Vedeti ce motiveaza angajatorul cu imposibilitatea virarii salariului in contul indicat de dumneavoastra.
Asta intentionez, dar nu cred ca o sa mearga fara un temei legal.. asa se putea si fara solicitare in scris.
Cred ca problema este la financiar, fiind mai usor pt ei sa faca platile printr.o singura banca, probabil au si ceva benefici.
Curtea Constitutionala considera plata salariilor pe card neconstitutionala (Decizia 859/2009). Ce poate spune de obligarea salariatilor sa deschida cont la o anumita banca?
Extras decizie CC: Admite exceptia de neconstitutionalitate ridicata direct de Avocatul Poporului si constata ca prevederile art. 5-8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/2007 privind aprobarea unor masuri in domeniul finantelor publice sunt neconstitutionale in masura in care din acestea se intelege ca plata drepturilor salariale prin card este obligatorie.