avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatie salariat de a adera la banca firmei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatie salariat de a adera la banca firmei

Buna ziua,

In mediul privat exista vre-o lege prin care salariatul sa poata fi obligat sa adere la banca firmei?Daca da, unde ar trebui sa stipuleze angajatorul acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 22 Martie 2011
nu exista o lege care sa oblige salariatul, doar in contractul individual de munca sa nu fie stipulata o asemenea obligatie.
serena82 a scris:

Buna ziua,

In mediul privat exista vre-o lege prin care salariatul sa poata fi obligat sa adere la banca firmei?Daca da, unde ar trebui sa stipuleze angajatorul acest lucru?

Nu exista reglementat asa ceva ... posibil doar cand se da acceptul pentru cardurile de salarii.
Nu exista reglementat asa ceva ... posibil doar cand se da acceptul pentru cardurile de salarii.

La asta ma refeream, poate angajatorul sa oblige salariatul sa-si faca un card pentru virarea salariului la banca agreata de el, adica la institutia cu care angajatorul a incheiat o conventie in acest sens?
Am gasit OUG 149/2007 si legea 77/2010 care se refera la plata salariatilor, dar cred ca sunt valabile doar pt mediul public. Imi poate confirma cineva acest lucru?
Sunt valabile numai pentru sectorul public ... insa prin Decizia nr. 859/2009, din 16 iunie, Curtea Constitutionala a stabilit ca prevederile art. 5-8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/2007 privind aprobarea unor masuri in domeniul finantelor publice sunt neconstitutionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virament salarii pe card bancar Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Am o intrebare! Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti ... (vezi toată discuția)
Plata salariu pe card goiaemil goiaemil buna ziua, Lucrez in invatamant si doresc sa aflu daca contabila din unitatea unde lucrez ma poate obliga sa primesc bani pe card eu dorind sa ii primesc bani ... (vezi toată discuția)
Plata pe card obligatorie?? images images Intrebarea mea: angajatorul poate obliga sau forta angajatul sa accepte plata salariului pe card? Daca angajatorul nu are dreptul sa faca acest lucru si ... (vezi toată discuția)