avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate IlieIftime

Activitate IlieIftime

Cum pot verifica o procedură de citare notarială? Am inteles ca ar trebuie sa fie însoțită de un proces verbal de predare primire a citatiei. De unde pot sa fac rost de acesta pentru a vedea ca citarea a fost făcută corect? Multumesc!
Răspuns la discuția Împărțire masă succesorală
Unde pot vedea dacă a fost citat? Adică înștiințat.
Potrivit unui certificat de moștenitor doua persoane, Andrei si Maria au fost trecuti de fratele lor, Dorel, ca fiind "străini de succesiune prin renunțare potrivit art. 700 din codul civil". Pe certificat, deși e vorba de 3 părți apar doar 2 semnături, a lui Dorel, cel care a deschsi succesiunea si a Mariei care a semnat ca renunță.

Ce valoare are acest certificat fara semnatura lui Andrei? El nu ar fi fost de acord cu asa ceva si nici nu a știut despre deschiderea succesiunii (sa fie înștiințat de vreo parte sau de notariat). Poate ataca Andrei acest certificat in instanta si sa ceară partea lui din masa succesorală?
Bună ziua!
As dori câteva detalii daca se poate despre împărțirea unei moșteniri. Incerc să o ajut pe bunica mea (Aurica) care a fost dată la o parte in împărțirea corectă a moștenirii de către frații ei (Sandu, Mihai, Maria).
@MOSTENIREA: (Ruxandra si Vasile - parintii celor 4 copii) 3ha extravilan, 1ha intravilan, 1 casă și 1 hală.
@PROBLEMA ÎMPĂRȚIRII: Am inteles ca a fost o înțelegere tacită între ceilalți 3 frați. Mihai a făcut cu Ruxandra, după moartea lui Vasile, un act de vanzare cumpărare prin care vinde casa si hala către Sandu. La împărțirea moștenirii, după moartea Ruxandrei au fost declarate doar 2 ha de extravilan si s au împărțit ca atare iar cel rămas l a luat Maria, care s a inteles cu Sandu sa nu aiba pretenții la constructii. Mihai si a vândut tot extravilanul si intravilanul către aceștia pt ca avea nevoie de bani. Acum bunica mea (Aurica) are doar 1/4 din intravilan si 1/4 din extravilan declarat (cele 2ha).
Un alt detaliu important este că, casa se află pe intravilanul ei.
1. Este corect ce s a făcut?
2. Are vreo valoare acel act de vanzare cumpărare?
3. As avea câștig de cauză în instanță pentru redezbaterea moștenirii? Care ar fi cursul de rezolvare al problemei pe această cale? Am inteles ca ei ar putea fi chiar dezmosteniti.
Vă mulțumesc anticipat si va doresc o zi frumoasă!