avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împărțire masă succesorală
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împărțire masă succesorală

Potrivit unui certificat de moștenitor doua persoane, Andrei si Maria au fost trecuti de fratele lor, Dorel, ca fiind "străini de succesiune prin renunțare potrivit art. 700 din codul civil". Pe certificat, deși e vorba de 3 părți apar doar 2 semnături, a lui Dorel, cel care a deschsi succesiunea si a Mariei care a semnat ca renunță.

Ce valoare are acest certificat fara semnatura lui Andrei? El nu ar fi fost de acord cu asa ceva si nici nu a știut despre deschiderea succesiunii (sa fie înștiințat de vreo parte sau de notariat). Poate ataca Andrei acest certificat in instanta si sa ceară partea lui din masa succesorală?
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2020
IlieIftime, utilizator
Cel mai recent răspuns: IlieIftime , utilizator 22:04, 16 Ianuarie 2020
Buna seara
Daca nu a stiut de decesul celui succedat (de deschiderea succesiunii) si nici nu avea cum sa stie, DA!
Daca nu a intreprins nimic pentru acceptarea expresa sau tacita a succesiunii in termenul legal de 6 luni, dezbaterea succesiunii avand loc ulterior, atunci ....
Deschiderea succesiunii are loc automat la decesul celui succedat
Dezbaterea succesiunii are loc ulterior la notar sau in instanta.
Daca notarul l-a citat, in lipsa altor informatii, prin mica publicitate ....
Unde pot vedea dacă a fost citat? Adică înștiințat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mamymeu82 mamymeu82 mama mea a decedat in dec 2010,atunci tatal meu si doi frati au fost la notar si au facut succesiune,suntem 5 frati de toti ce s a intamplat cu partea noastra ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de mostenitor legal intocmit dinugeorge26 dinugeorge26 Buna ziua, situatia priveste posibilitatea anularii unui certificat de mostenitor astfel: In urma decesului tatalui meu in anul 2018, a ramas ca mostenire ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor legal paulpiancu paulpiancu In anul 1990 urmare a decesului tatalui meu, am deschis succesiunea impreuna cu mama mea si fratele meu. In urma dezbaterii mi-a revenit intreaga masa ... (vezi toată discuția)