avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

mama mea a decedat in dec 2010,atunci tatal meu si doi frati au fost la notar si au facut succesiune,suntem 5 frati de toti ce s a intamplat cu partea noastra ramasa de la mama daca noi nu am fost la succesiune??
Cel mai recent răspuns: mamymeu82 , utilizator 14:17, 8 Ianuarie 2014
In mod normal ar fi trebuit sa acceptati succesiunea in termen de 6 luni de la data decesului, astfel puteti fi considerati straini de mostenire insa trebuia sa fiti citati in cadrul procedurii notariale de dezbatere a succesiunii. Faceti rost de certificatul de mostenitor si solicitati anularea acestuia in instanta daca ati facut acte de acceptare tacita a mostenirii in termenul de optiune succesorala.
Buna ziua,
Sunt trei posibilitati:
- fie tatal si cei 2 frati au dezbatut succesiunea facand un fals in declaratii in sensul in care nu au spus nimic de existenta celorlalti succesori rezervatari si atunci se poate deschide un dosar civil in anularea certificatului de succesiune cu riscul ca cei care au savarsit falsul sa suporte si rigorile legii penale;
- fie succesiunea a fost dezbatuta dupa 6 luni de la decesul mamei dumneavoastra iar dumneavoastra ati fost inlaturati de la succesiune ca renuntatori intrucat in interiorul termenului de 6 luni nu ati intreprins niciun act sau fapt de acceptare.si atunci nu prea mai este nimic de facut:
- fie apareti si dumneavoastra pe certificatul de succesiune cu cotele ce va revin si despre acest lucru puteti sa aflati fie de la notarul unde s-a dezbatut succesiunea fie la Camera notarilor publici din judetul unde domicilia defuncta.
unul din frati era in penitenciar can s a facut succesiunea,si ceilalti nu am stiut de succesiune dupa care tata a spus ca ne anunta cineva e succesiune,ar de atunci nu s a mai anuntat nimic.cei doi frati au facut succesiune pt ca aveau sa plece din tara si s au dus ei la notar inainte de a pleca ....dar daca noi nu am cedat nu mai avem parte dupa mama???si ei spun ca nu au facut pe ascuns ,ar numai ca nu si au at seama ca trebuie sa mergem toti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog mult un raspuns pentru urmatoarea situatie:sunt 6 frati,tatal decedat in1993. Pe certificatul de mostenitor,dupa succesiune,conf.L319/1944 ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenitor loredana ioanesi loredana ioanesi Buna seara.am si eu cateva intrebari ssi nu pot gasi raspuns.in urma cu aproximativ un an bunicul meu,din partea tatalui,a decedat.ca mostenitori au ramas cei ... (vezi toată discuția)
Succesiune ilegala din punctul meu de vedere roibu_nicoleta roibu_nicoleta in anul 2009 socrul meu a decedat iar soacra mea in anul2010 a dezbatut mostenirea fara a-l declara si pe sotul meu. A dezbatut mostenirea doar intre ea si ... (vezi toată discuția)