in anul 2009 socrul meu a decedat iar soacra mea in anul2010 a dezbatut mostenirea fara a-l declara si pe sotul meu. A dezbatut mostenirea doar intre ea si fratele sotului,pe sotul meu excluzand-ul din succesiune. Am facut plangere penala pentru fals in acte la Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea in care sotul meu a cerut anularea actului de succesiune si tragerea la raspundere penala a persoanelor implicate.Ce sorti de izbanda credeti ca avem?
Din cate descrieti, aveti sanse cu privire la plangerea.
Probabil va fi incadrata si la fals in declaratii, pentru ca a sustinut ca nu mai sunt alti mostenitori.
Cu privire la calitatea sotului Dvs. de mostenitor, este bine de stiut daca acesta a acceptat expres succesiunea dupa tatal acestuia.
nu a fost instiintat de aceasta succesiune,nu a fost de acord cu ea si nici nu a semnat ceva in acest sens. Avem sorti de izbanda in a anula acest act ilegal de succesiune???
Întrebarea era dacă a acceptat succesiunea, nu dacă a fost de acord cu dezbaterea acesteia.
Dacă a acceptat succesiunea în termenul prevăzut de lege, are şanse. Dacă nu, atunci se va lovi de excepţia lipsei de interes, un succesibil care nu a acceptat succesiunea neputînd dovedi vreun interes în anularea certificatului de moştenitor.
Dupa moartea tatalui,nu a fost discutia de asa ceva.Problema este ca mama sa traieste si cand a fost la notariat ptr a dezbate mostenirea nu a declarat decat un copil din doi.Nu a stiut nimic sotul meu pana acum doua saptamani cand am avut de plata o amenda de circulatie si la taxe si impozite am aflat cruntul adevar.M-am interesat si la OCOT si am aflat nr actului de sucesiune si nr actului de instrainare intre mama sotului si celalalt fiu.Sotul meu doreste anularea actului de succesiune si o dezbatere corecta
Stimată doamnă, legea spune clar: vocaţia succesorală e una, calitatea de moştenitor e alta.
Pentru ca, în cazul de faţă, vocaţia succesorală să se transforme în calitate de moştenitor e nevoie de un singur lucru. De acceptarea succesiunii în termenul prevăzut de lege. Adică, pe speţă, aplicabile fiind prevederile vechiului cod civil, soţul dumneavoastră trebuia să accepte succesiunea, fie expres, prin declaraţie autentică, fie tacit, prin ceea ce codul defineşte a fi acte de acceptare tacită, în termenul de şase luni de la data deschiderii succesiunii, adică de la data decesului celui care a lăsat moştenirea.
Ce ma sfatuiti?
mamma
in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)
Testament
kywy
inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta
m.ben
am un frate mort de 20 de ani si de cate ori am intrebat sotia lui de succesiune imi spunea ori ca nu are bani ori ca e bolnava etc.De curand am aflat ca a ... (vezi toată discuția)