avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune ilegala din punctul meu de vedere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune ilegala din punctul meu de vedere

in anul 2009 socrul meu a decedat iar soacra mea in anul2010 a dezbatut mostenirea fara a-l declara si pe sotul meu. A dezbatut mostenirea doar intre ea si fratele sotului,pe sotul meu excluzand-ul din succesiune. Am facut plangere penala pentru fals in acte la Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea in care sotul meu a cerut anularea actului de succesiune si tragerea la raspundere penala a persoanelor implicate.Ce sorti de izbanda credeti ca avem?
Cel mai recent răspuns: roibu_nicoleta , utilizator 16:18, 22 Decembrie 2013
nu a facut nimeni nimic in cele 6 luni dupa moartea socrului
Doamna, cineva mereu face ceva ca sa accepte mostenirea. Cineva sta in casa lasata de mort, altul ii vinde din bunuri, altul merge la notar si da o declaratie, altul ii plateste impozitul pe imobile...
Toti mostenitorii trebuia, de exemplu, sa platiti impozitul pe bucata de casa a socrului. Ati facut asta? Nu a lasat imobile? Ce a lasat? Ati luat vreo bicicleta, ati discutat ce veti face cu averea lasata de mort, ati facut planuri etc.?
Nici nu stim daca e fals in acte, ce scrie fals in actul acela, exact? Declara ca mortul a avut un singur copil sau ca acesta e strain de mostenire?

Ne intelegem dificil aici, deja sunteti peste termen cu acceptarea, mai degraba mergeti (nu dv., ci sotul) la un avocat din zona sa vedeti daca se poate interpreta si dovedi ca ati acceptat mostenirea. Nu aruncati repede cu plangeri penale, nu-i chiar indicat uneori, va poate face bine, va poate face rau.
Doamna avocat,nu era normal si legal cand soacra mea s-a dus la notariat cu fratele sotului sa dezbata aceasta mostenire sa-l cheme si pe sotul meu?Sotul meu nu a fost instiintat de asa ceva.Din ce acte am vazut eu nici nu a fost declarat ca mostenitor al socrului meu.Din cate stiu trebuia sa mearga cu amandoi si doi martori la notariat ptr dezbaterea mostenirii.Asa au facut si parintii mei cu unchii mei la dezbaterea mostenirii din partea bunicilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ma sfatuiti? mamma mamma in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)
Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta m.ben m.ben am un frate mort de 20 de ani si de cate ori am intrebat sotia lui de succesiune imi spunea ori ca nu are bani ori ca e bolnava etc.De curand am aflat ca a ... (vezi toată discuția)