avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de mostenitor

Buna seara.am si eu cateva intrebari ssi nu pot gasi raspuns.in urma cu aproximativ un an bunicul meu,din partea tatalui,a decedat.ca mostenitori au ramas cei doi frati ai tatalui meu si bineanteles mama mea(din cauza ca tatal meu este decedatde 4 ani).cand cei doi unchi au fost la notar pentru mostenire,au declarat ca din partea tatalui meu nu exista nici un mostenitor(sotie sau copii)desi noi suntem 3 copii.mama mea nu a fost anuntata de acest eveniment.spuneti va rog,actele ce s-au facut sunt false?noi (nepotii si mama mea)avem dreptul la mostenire.bunica mea(mama tatalui meu)e decedata de vreo 26 de ani,nici atunci nu s-a facut succesiune.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2009
loredana ioanesi, utilizator
Cel mai recent răspuns: loredana ioanesi , utilizator 18:45, 12 Februarie 2009
Da daca faptele stau asa cum le faci cunoscute ne aflam in fata unei infractiuni de fals in declaratii, in consecinta ar trebui sa formulati o plangere penala impotriva acestora.Pentru aceasta contactati un avocat
Va rog inca o data sa incetati ca in toate raspunsurile sa indreptati userii la avocat. Daca puteti sa dati un raspuns, ok, dar nu cu trimitere la avocat!
pentru ca tatal meu e decedat,noi ca nepoti si mama,avem drepturi la mostenire?
Mama dumneavoastră nu are drept de moştenire în succesiunea bunicului. Tatăl dumneavoastră fiind predecedat, la succesiunea după tatăl său sunt chemaţi fiii în viaţă ai acestuia (unchii dumneavoastră) şi descendenţii fiului decedat (dumneavoastră şi cei doi fraţi ai dumneavoastră, prin reprezentarea tatălui).

Puteţi, pe calea unei petiţii în ereditate (dacă aţi acceptat succesiunea după bunic în termenul de 6 luni de la deces) să solicitaţi anularea certificatului de moştenitor şi constatarea drepturilor succesorale.
din cate am auzit unchiul meu a vandut casa si pamantul,avea vreun drept sa faca asta?

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Moștenire pentru un părinte predecedat defunctului. cum se împarte această moștenire între copiii și soția lui? szenikop szenikop Tatăl este decedat,din partea tatei de la o rudă rămâne mostenire. Sunt trei copii și mama acestora. Cum se împarte moștenirea? (vezi toată discuția)
Partaj succesiune, mostenire ovidiu82tm ovidiu82tm este vorba despre o mostenire.bunica si bunicu au decedat demult,au avut doi copii ,unul a fost tata care a decedat si el, noi suntem 6 frati din care unu ... (vezi toată discuția)