Buna seara.am si eu cateva intrebari ssi nu pot gasi raspuns.in urma cu aproximativ un an bunicul meu,din partea tatalui,a decedat.ca mostenitori au ramas cei doi frati ai tatalui meu si bineanteles mama mea(din cauza ca tatal meu este decedatde 4 ani).cand cei doi unchi au fost la notar pentru mostenire,au declarat ca din partea tatalui meu nu exista nici un mostenitor(sotie sau copii)desi noi suntem 3 copii.mama mea nu a fost anuntata de acest eveniment.spuneti va rog,actele ce s-au facut sunt false?noi (nepotii si mama mea)avem dreptul la mostenire.bunica mea(mama tatalui meu)e decedata de vreo 26 de ani,nici atunci nu s-a facut succesiune.
Odată cu acţiunea în petiţie de ereditate cereţi şi anularea actului de vînzare şi, în subsidiar, plata valorii cotei dumneavoastră pentru eventualitatea în care instanţa nu ar anula actul
din cate stiu nu s-a facut nici un fel de succesiune,nici unul din noi nu a fost anuntat.cum poate sa vanda toate bunurile din moment ce noi nu suntem de fata?eu si fratele meu suntem in strainatate si sora mea e casatorita in adjud.bunicul a locuit in suceava.dati-mi un sfat ce sa fac.trebuie sa deschidem proces doar noi nepotii sau poate sa intervina mama?pentru ca a trecut un an de la decesul bunicului mai putem face ceva?nu am stiut nimic din ceea ce s-a intamplat cu mostenirea,doar de cateva zile am aflat.
Mama poate interveni doar dacă o mandataţi printr-o procură. Dar, dacă nu aţi acceptat succesiunea în termen, va fi greu. Trebuie să solicitaţi repunerea în termenul de opţiune succesorală, să motivaţi, să aveţi dovezi în sprijinul cererii. Greu.
Succesiune-bunica
LUMITM
Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)