avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de mostenitor

Buna seara.am si eu cateva intrebari ssi nu pot gasi raspuns.in urma cu aproximativ un an bunicul meu,din partea tatalui,a decedat.ca mostenitori au ramas cei doi frati ai tatalui meu si bineanteles mama mea(din cauza ca tatal meu este decedatde 4 ani).cand cei doi unchi au fost la notar pentru mostenire,au declarat ca din partea tatalui meu nu exista nici un mostenitor(sotie sau copii)desi noi suntem 3 copii.mama mea nu a fost anuntata de acest eveniment.spuneti va rog,actele ce s-au facut sunt false?noi (nepotii si mama mea)avem dreptul la mostenire.bunica mea(mama tatalui meu)e decedata de vreo 26 de ani,nici atunci nu s-a facut succesiune.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2009
loredana ioanesi, utilizator
Cel mai recent răspuns: loredana ioanesi , utilizator 18:45, 12 Februarie 2009
Odată cu acţiunea în petiţie de ereditate cereţi şi anularea actului de vînzare şi, în subsidiar, plata valorii cotei dumneavoastră pentru eventualitatea în care instanţa nu ar anula actul
din cate stiu nu s-a facut nici un fel de succesiune,nici unul din noi nu a fost anuntat.cum poate sa vanda toate bunurile din moment ce noi nu suntem de fata?eu si fratele meu suntem in strainatate si sora mea e casatorita in adjud.bunicul a locuit in suceava.dati-mi un sfat ce sa fac.trebuie sa deschidem proces doar noi nepotii sau poate sa intervina mama?pentru ca a trecut un an de la decesul bunicului mai putem face ceva?nu am stiut nimic din ceea ce s-a intamplat cu mostenirea,doar de cateva zile am aflat.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2009
loredana ioanesi, utilizator
Mama poate interveni doar dacă o mandataţi printr-o procură. Dar, dacă nu aţi acceptat succesiunea în termen, va fi greu. Trebuie să solicitaţi repunerea în termenul de opţiune succesorală, să motivaţi, să aveţi dovezi în sprijinul cererii. Greu.

multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Moștenire pentru un părinte predecedat defunctului. cum se împarte această moștenire între copiii și soția lui? szenikop szenikop Tatăl este decedat,din partea tatei de la o rudă rămâne mostenire. Sunt trei copii și mama acestora. Cum se împarte moștenirea? (vezi toată discuția)
Partaj succesiune, mostenire ovidiu82tm ovidiu82tm este vorba despre o mostenire.bunica si bunicu au decedat demult,au avut doi copii ,unul a fost tata care a decedat si el, noi suntem 6 frati din care unu ... (vezi toată discuția)