avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

Buna ziua!
Va rog mult un raspuns pentru urmatoarea situatie:sunt 6 frati,tatal decedat in1993.
Pe certificatul de mostenitor,dupa succesiune,conf.L319/1944 si art669 c.civil,sunt trcuti 4 frati (cota 3/16,fiecare) si sotia supravetuitoare(cu cota 4/16).Ceilalti 2 frati,conf.art700.c.cil-sunt "strainide succesiune prin neacceptare".Mentionez ca acestia nu au fost anuntati,(nici de ceilalti frati,nici de notariatul de stat ,in timp util)locuind in alt oras(practic nu au stiut de succesiune).Rugamintea mea este urmatoarea:in urma decesului mamei cei doi frati au dreptul la succesiune dupa mama?De asemeni,daca nu s-a dezbatut succesiunea pe 2 ha(nu exista titlul de proprietate atunci) bun comun ambilor parinti.cei doi mai au vrun drept asupra terenului? Va multumesc tuturor,care-mi puteti da un sfat!
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 12:00, 21 August 2013
Cine nu figureaza in certifi atul de mostenitor ramane pe dinafara.
Dupa mama sa intre la mostenire toti fratii.
Multumesc!
Sa inteleg ca cei doi frati,nu mai au nici un drep asupra terenului,chiar daca acesta nu a facut obiectul succesiunii din 1994?
da acel pamant va fi inpartit la toti fratii ,dar trebuie facuta succesiunea dupa mama,de data aceasta dati declaratie ca acceptati succesiunea sa nu ramaneti pe dinafara..Termenul de acceptare este de 1 an de la decesul mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama mmarianne mmarianne Buna ziua, Mama mea a incetat din viata anul acesta. Impreuna cu sora mea am stabilit sa trecem ” partea noastra de mostenire ” tatalui nostru. ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre frati liviaidita liviaidita Buna ziua.Iata un caz despre care as vrea sa va pun niste intrebari.Suntem 5 frati la parinti, parintii murind la un interval de 13 ani timp in care eu am avut ... (vezi toată discuția)
Succesiune ... dupa 7-8 ani mihaiu mihaiu Buna ... seara va solicit cateva lamuriri suplimentare legate de succesiune Suntem 4 frati, tatal fiind decedat de cca 8 ani. Am decis la vremea ... (vezi toată discuția)