Buna ziua,
Mama mea a incetat din viata anul acesta. Impreuna cu sora mea am stabilit sa trecem ” partea noastra de mostenire ” tatalui nostru. Precizez ca, in afara de bunurile din casatorie mama mai avea si un act de donatie al unui teren, din partea fratelui ei ( mostenitor al bunicului ).
Intrebarea mea este daca se poate acest lucru si daca asta nu il mai include, in nici un fel, pe fratele mamei.
Multumesc
La succesiunea mamei dvs. participa sotul supravietuitor si urmasii mamei dvs. La aceasta succesiune se vor lua in considerare toate bunurile mobile si imobile ale mamei dvs. la data decesului. Daca unul din paricipantii la dezbaterea succesiunii renunta la succesiune, renunta la toata partea sa din mostenire, iar aceasta renuntare nu se poate face in favoarea unui alt mostenitor, partea sa urmand sa fie repartizata mostenitorilor care accepta mostenirea.
Daca fratele mamei dvs traieste are si el o cota parte la bunurile mamei dvs ..La succesiune vin copii,fratii,verii ....Acel teren intra in masa succesorala ...Mergeti la notar si faceti succesiunea dupa mama si daca vreti cedati terenul tatalui dvs daca ceilalti mostenitori renunta la cota lor parte ...
ptr utilizatorul piticut86.
Daca din august 2011 s-a modificat ceva in legislatie, atunci afirmatia legata de participarea fratilor la mostenire este corecta. La acea data fratii participau la mostenire, numai daca defunctul nu avea urmasi directi.
Mostenire-succesiune
Mihaill
Tata a decedat in anul 2000.Mama traieste ,si suntem 4 frati.NU am dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui meu.Titlul de proprietate pt. terenul pe care ... (vezi toată discuția)