avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împărțire moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împărțire moștenire

Bună ziua!
As dori câteva detalii daca se poate despre împărțirea unei moșteniri. Incerc să o ajut pe bunica mea (Aurica) care a fost dată la o parte in împărțirea corectă a moștenirii de către frații ei (Sandu, Mihai, Maria).
@MOSTENIREA: (Ruxandra si Vasile - parintii celor 4 copii) 3ha extravilan, 1ha intravilan, 1 casă și 1 hală.
@PROBLEMA ÎMPĂRȚIRII: Am inteles ca a fost o înțelegere tacită între ceilalți 3 frați. Mihai a făcut cu Ruxandra, după moartea lui Vasile, un act de vanzare cumpărare prin care vinde casa si hala către Sandu. La împărțirea moștenirii, după moartea Ruxandrei au fost declarate doar 2 ha de extravilan si s au împărțit ca atare iar cel rămas l a luat Maria, care s a inteles cu Sandu sa nu aiba pretenții la constructii. Mihai si a vândut tot extravilanul si intravilanul către aceștia pt ca avea nevoie de bani. Acum bunica mea (Aurica) are doar 1/4 din intravilan si 1/4 din extravilan declarat (cele 2ha).
Un alt detaliu important este că, casa se află pe intravilanul ei.
1. Este corect ce s a făcut?
2. Are vreo valoare acel act de vanzare cumpărare?
3. As avea câștig de cauză în instanță pentru redezbaterea moștenirii? Care ar fi cursul de rezolvare al problemei pe această cale? Am inteles ca ei ar putea fi chiar dezmosteniti.
Vă mulțumesc anticipat si va doresc o zi frumoasă!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:55, 17 Octombrie 2019
Buna ziua,
Cel mai bine ar fi sa mergeti la un avocat ( sau 2-3..) cu toate actele ce le detineti si sa vedeti ce spune si dumnealui/lor legat de o eventuala actiune in instanta....
In ca an au decedat parintii in cauza ( Ruxandra si Vasile - parintii celor 4 copii)?
Se poate cere, in instanta, anularea contractului de v-c daca a fost vorba de o vanzare fictiva ( nu a fost platit pretul pietei pe acel teren, nu a fost prestata ingrijirea persoanei respective-daca a fost vb. de un contract de v-c cu clauza de intretiere, etc.) sau va fost (doamnei) incalcata rezerva succesorala...
Mergeti cu bunica dvs. la un avocat si discutati.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa + teren JackRyan JackRyan Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Teodor are 12 copii si aproape de finalul vietii isi imparte averea in parti egale copiilor + o particica pentru el ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe titlul meu de proprietate figurez cu 1ha teren intravilan si extravilan 2ha, problema mea este ca pe ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren extravilan jackiss jackiss Buna ziua! Am urmatoarea problema! Tatal meu ca unic mostenitor este posesorul unui teren de 1HA. Dorind sa faca faca actele necesare pentru a intra legal in ... (vezi toată discuția)