avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe titlul meu de proprietate figurez cu 1ha teren intravilan si extravilan 2ha, problema mea este ca pe acelasi titlu de proprietate este si sora mea trecuta cu jumatate de ha dar nu se specifica unde.(INTRAVILAN SAU EXTRAVILAN)
Acum mi-as dori sa vand terenul din spatiu intravilan si nu pot pentru ca apare scrisa ea pe titlu#-o#-o.
Specific ca timp de 20 de ani am ingrijit aceste pamanturi de unul singur pentru ca nu a avut nici o pretentie.
Va rog sa-mi spune-ti cum sa procedez pentru a putea vinde acest teren?

VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:51, 5 Ianuarie 2010
nu puteti vinde pana nu clarificati problema pe titlu
Mai exact , pe titlul de proprietate este trecuta suprafata de 3 ha sau aveti impreuna cu sora 1ha teren intravilan si 2 ha extravilan ?

Daca tot doriti sa vindeti terenul intravilan , trebuie mai intai sa-l intabulati , si cu ocazia asta va lamuriti ce suprafata de teren intravilan aveti !
buna dimineata!
si aceste terenuri l-ati obtiunut in baza legii 18/1991, prin reconstituirea dr de prop, ca mostenitori ai unui defunct?!
Terenul este obtinut in urma mostenirii, pe titlu exact nu scrie unde anume beneficiaza sora cu suprafata de jumatate ha, dar cele trei ha sunt trecute toate pe titlul meu de proprietate.
VA MULTUMESC FOARTE MULT PENTRU SFATURI SI INTELEGERE
O ZI BUNA
Trebuie facuta iesirea din indiviziune!! (la notar, sau, daca nu va intelegeti, in fata instantei). Dupa ce se stabileste clar care teren cui revine, se face intabularea drepturilor de proprietate, separat, si fiecare proprietar poate face ce doreste cu partea sa (inclusiv sa o vanda). Daca nu doriti sa faceti asta, faceti intabulare, dezmembrare si mergeti impreuna cu sora la notariat si vindeti impreuna, urmand sa impartiti banii. Daca pe titlul de proprietate apar doua persoane, ca mostenitori ai lui X, cu atat mai mult doi frati, se prezuma ca au drepturi egale la terenul in cauza (cote ideale de 1/2) - de aceea se recomanda iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, la o retrocedare de teren pt o parte din mostenitori ... Andos14 Andos14 Buna ziua, La o retrocedare de teren pt o parte din mostenitori s-a alocat cate 1ha la IAS in actiuni, la desfiintare IAS, s-au alocat doar 8000mp de teren ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren sptaruco sptaruco Buna ziua Vreau sa vand un teren extravilan de 25 ari pe care am titlu de proprietate împreuna cu fratii mei de fapt acolo e trecut 1ha dar împartit la 4 ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli cadastru si intabulare teren arabil arlandh arlandh Buna ziua! In baza Legii 18/1991 a fost emis titlul de proprietate pentru 6 ha teren arabil, avand ca autor pe bunicul (decedat) si ca mostenitori pe 2(doi) ... (vezi toată discuția)