avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare Teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare Teren

Buna ziua
Vreau sa vand un teren extravilan de 25 ari pe care am titlu de proprietate împreuna cu fratii mei de fapt acolo e trecut 1ha dar împartit la 4 avem fiecare 25 ari ,deci acest teren e trecut la registru de la primarie la unul din frati deoarece eu nu am avut rol dar terenul de 25 ari eu l am folosit -deci vreau sa stiu daca pot sa l vand la o alta persoana prin contract de vanzare cumparare !
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:02, 17 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca trebuie efectuat partajul .
Iesirea din indiviziune se poate efectua prin acord, pe cale notariala,ori, in cazul unor divergente, in fata instantei de judecata.
Cât timp nu s-a stabilit concret, fizic care e partea dvs, nu puteti vinde.
Întregul teren de 1 ha are 4 proprietari.
A rezultat cate 2500 m.p, ca ati împărțit dvs matematic, întreaga suprafață la 4.
Dar juridic, fiecare aveti doar o cota ideală de 1/4 din tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe titlul meu de proprietate figurez cu 1ha teren intravilan si extravilan 2ha, problema mea este ca pe ... (vezi toată discuția)
Varianta optima arlandh arlandh In baza legii 18/91, dintre urmasi (fii), 2 au facut cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate dupa tatal lor. Titlul a fost emis pe numele ... (vezi toată discuția)
Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele marian_badea marian_badea Buna ziua, Mama si sora ei decedate, detin un titlu de proprietate comun pt. 1.86 Ha teren arabil si 5000 mp padure. Ceilalati mostenitori din partea sorei ... (vezi toată discuția)