avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Varianta optima
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Varianta optima

In baza legii 18/91, dintre urmasi (fii), 2 au facut cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate dupa tatal lor.
Titlul a fost emis pe numele celor 2, care au facut cerere, pentru o suprafata de 7,1 ha teren extravilan, formata din mai multe parcele.
Fiind frati adevarati, cei 2 s-au inteles si pe timpul vietii lor au folosit impreuna terenul extravilan, impartind cheltuielile si veniturile in 2 parti egale.
Cei doi frati, trecuti pe titlul de proprietate, au decedat.
Urmasii lor au dezbatut succesiunea pentru terenul extravilan, fiecare parte (formata la randul ei din mai multi succesori) avand impreuna prin insumare, o cota indiviza de ½.
Succesorii primului frate decedat au fost: sotia si 4 fiice avand impreuna prin insumare cota indiviza de ½ . Ulterior, sotia primului frate a decedat si ea, urmand o noua succesiune, dupa care cele 4 fiice raman impreuna tot cu cota indiviza de ½ din 7,1 ha.
Succesorii fratelui al doilea : sotia si trei fiice, avand impreuna prin insumare cota indiviza de ½ din 7,1 ha.
Cadastrul si intabularea pentru parcelele suprafetei de 7,1 ha nu sunt facute.
Succesorii primului frate vor sa vanda.
Vanzarea nu poate fi facuta fara cadastru si intabulare,operatiuni costisitoare.
Succesorii celui de al doilea frate spun ca nu au bani pentru a participa la plata cheltuielilor generate de operatiunile de cadastru si intabulare.
Ce cale ar fi optima de urmat pentru cei care vor sa vanda?
Intai sa ceara iesirea din indiviziune si apoi sa faca cadastru si intabulare?
Se poate efectua iesirea din indiviziune fara cadastru si intabulare?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturor ! bunica mea impreuna cu fratele au mostenit ... acn acn Buna ziua tuturor ! Bunica mea impreuna cu fratele au mostenit de la parinti un teren extravilan de 1,5 ha. Dupa decesul bunicii am facut succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli cadastru si intabulare teren arabil arlandh arlandh Buna ziua! In baza Legii 18/1991 a fost emis titlul de proprietate pentru 6 ha teren arabil, avand ca autor pe bunicul (decedat) si ca mostenitori pe 2(doi) ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe titlul meu de proprietate figurez cu 1ha teren intravilan si extravilan 2ha, problema mea este ca pe ... (vezi toată discuția)